Quantcast
Channel: רוני נאק | שטח
Viewing all 1021 articles
Browse latest View live

VW סופגת עוד 2.95 מיליארד דולר

$
0
0

רוני נאק

פולקסווגן מקבלת חיוב לא צפוי בערב יום הכיפורים (יום שישי) בשיעור של כמעט 3.0 מיליארד דולר בעקבות המאמצים לקנות בחזרה או לתקן כלי רכב בארצות הברית בעקבות פרשת דיזלגייט.

ההודעה של הקבוצה מציבה את העלות המצטברת של הסקנדל מעבר לרף של 30 מיליארד דולרים. העלות הנוספת, והלא צפויה, תנגוס נתח הגון מהתוצאות הפיננסיות של הקבוצת אשר עתידות להתפרסם בסוף חודש אוקטובר ומסכמות את הרבעון השלישי של 2017. בהודעה אומר נציג הקבוצה כי ההחזרה למוטב "מתגלה כטכנית הרבה יותר מורכבת וגוזלת זמן רב" משציפו בתחילה. העלות הזו עתידה למחוק יותר ממחצית מרווחי הקונצרן ברבעון השלישי אשר צפויים להיות כ-5.3 מיליארד דולרים (הערכת בלומברג).

הוצאות לא צפוית בסך 2.95 מיליארד דולרים בהסדר הקניה/תיקון של VW בארה"ב. צילום: VW

הוצאות לא צפוית בסך 2.95 מיליארד דולרים בהסדר הקניה/תיקון של VW בארה"ב. צילום: VW

בצעד חריג פורשה הוציאה הודעה משלה המזהירה כי רווחי החברה ייפגעו בשל "הוצאות לא צפויות" של VW אשר ישפיעו גם עליה. מישהו שם כועס מאד.


אלפא רומאו ג'וליה תלתן ירוק

$
0
0

רוני נאק צילומים:רוני נאק

התפרסם במקור במוסף ממון של ידיעות אחרונת

ה"דיבור" היום בתעשיית הרכב לא יכול להיות שונה יותר מזה. כולם דנים בתקנים לשקעי טעינה, טווחים של נהיגה חשמלית, פיתוח מערכות נהיגה אוטונומיות ורשתות של אינטליגנציה מלאכותית אשר יחליפו אותנו הנהגים וישחררו את זמן הנהיגה היקר לעוד התעמלות אגודלים בווטסאפ או קניות בעליבאבא. מכוניות יהיו – כך צופים חלק מהעתידנים – רכוש משותף ואנו כמשתמשים נשלם רק על השימוש והקילומטרים שנצרוך. האנושות עתידה לנטוש את האוטומוביל ככלי לביטוי עצמי, סמל הצלחה (אמיתית או מדומה) או מושא לתשוקה והתלהבות. והתעשייה עובדת כל-כך קשה ומשקיעה המון כדי להפוך את המכונית למכשיר, Appliance, לבן בדיוק כמו מדיח הכלים ומכונת הכביסה שכל תכליתו היא לבצע משימה אחת באופן הטוב ביותר (במקרה הזה להביא אותך – תוך כדי סימוס סוער – ממוצא A ליעד B באופן הכי מכאני ויעיל שניתן. וזה בטח יציל חיים, ואת הסביבה לפחות עד שהאקר ימצא את הדרך לגרום לכולם להתנגש אחד בשני – בו זמנית – בכל העולם.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

ואז יש את אלפא רומאו ג'וליה עלה תלתן ירוק. שהיא כל מה שהדיבור היום הוא לא. וזה כל כך טוב שאני חושש שלוציפר בעצמו נמצא שם – עמוק מתחת למכסה המנוע מסיבי הפחמן (קרבון בעברית). מצויד בשתי שיני שום אחת בכל כיס ואחרי מקלחת עם מים קדושים יצאתי לפגוש את החיה.

 

הגוף והנשמה

השלדה עשויה משילוב של פלדה בחוזק מתיחה גבוה ואלומיניום כדי לחסוך במשקל. היא לא קלה יותר מהג'וליה הרגילה – אבל כבדה ממנה ( בגרסה האוטומטית) רק ב-191 ק"ג. זה נשמע הרבה אבל מסכת החיזוקים והעיבוי שעברה השלדה משמעותית מאד. די להציץ בבתי בולמי הזעזועים של המתלה הקדמי כדי לראות שאלפא לקחה את הפרוייקט הזה ברצינות רבה. חבילת המתלים ראויה למכונית על. זרועות אלומיניום מרכיבות מתלה עצמות עצה כפולות בחזית ומערכת רב-חיבורית מאחור – שולטים היטב בזויות הגלגלים על פני כל טווח מהלך הגלגלים. בסיס הגלגלים ארוך למדי 282 ס"מ ויש לזה משמעות בנימוסי הכביש של השטן הקטן וההפתעות שהוא עשוי לאתגר אותך בהן. פריט אחרון מהאיזור הזה יהיו הבלמים. קליפרים ברמבו צהובים עם 6 בוכנות בחזית על דיסק בקוטר 360 מ"מ – וסידור דומה עם קליפר 4 בוכנות מאחור – ההפעלה אלקטרו-מכאנית – טוס-על-חוט ללא חיבור קשיח בין דוושת הבלם לבוסטר ההידראולי. מהלך אמיץ.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

מערכת ההנעה תוכננה בהשראת פרארי. אל תטעו זו לא מערכת הנעה "של פרארי" כמו שבסיאט איביזה ההיא לא באמת היה מנוע של "פורשה". מהלך וקדח הבוכנה דומה לזה שבפרארי קליפורניה והמנוע מגיע מהסדרה המודולארית של היצרן ההוא עם הסוס – רק פחות צמד בוכנות. אין פרארי עם המנוע הזה בדיוק. ה-6V בנפח 2.9ל' מערכת גדישה ויניקת אוויר נפרדת מוקדשת לכל בנק צילינדרים ויש גם הזרקת דלק ישירה, ותזמון שסתומים משתנה. התפוקה עומדת על 510 כ"ס ב-6,500 סל"ד ו-61 קג"מ ב-2,500 סל"ד. וכאן אחסוך מכם את הריצה לדפי הנתונים. לב.מ.וו M3  יש פחות הספק ופחות מומנט מרצועת כוח מעט צרה יותר.

העברת הכוח לגלגלים האחוריים נעשית באמצעות תיבת הילוכים אוטומטית עם 8 יחסי העברה. זו גרסה מותאמת לג'וליה של ה-ZF הנפלאה אותה אנו פוגשים במנעד הרחב שבין מיני קאנטרימן לאסטון מרטין וריינג' רובר ספורט – ונקראת לשירות כל אימת שצריך להתמודד עם הספק רב, משקל כביר או שניהם גם יחד.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: אלפא רומאו

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. ארבע מצבי ניהול מנוע, מתלים ובקרת משיכה. צילום: אלפא רומאו

ההנעה היא אחורית בלבד עם דיפרנציאל אחורי אקטיבי ומנוהל מחשב. יש כמובן מערכות בקרת משיכה ויציבות אולם הדיפ' הזה במצבים מסוימים יכול להיחשב כבקרת דריפט – וזה נהדר בהקשר הזה. חישוקי 19 אינץ' מעוצבים ועליהם צמיגי פרלי סופר דביקים (במידות שונות לפנים ומאחור) סוגרים שרשרת הנעה פנטזיונרית ומלהיבה.

לגבי עיצוב המרכב אני מעט מפוצל. וזה אמנם עניין סובייקטיבי למדי. מאד מצא חן בעיניין המראה הנקי של הג'וליה הבסיסית. ואני מת על המנח האגרסיבי של התלתנית אולם תוספות הספוליירים והדיפוזרים והחצאיות (כולם על טהרת הקרבון הקדוש) – לוקח את העניין למחוזות של מהיר ועצבני שפחות מדבר אליי. 4 קצות מפלט המציצים דרך דיפוזר רב-מעברים מאחור…לא לטעמי. אחרים בוודאי שיאהבו זאת.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: אלפא רומאו

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. קבינה בביצוע מרשים מאד. תנוחת נהיגה מושלמת. צילום: אלפא רומאו

הקבינה ותא הנהג מאד מרשימים. תנוחת הנהיגה מושלמת – לא פחות – בהקשר הזה. גלגל הגה עשוי משילוב של חומרים רבים ובהם אלקנטרה, אלומיניום, עור רגיל ופלסטיק. מתג ההתנעה עליו ומשוטי אלומיניום בעורפו – אלו ארוכים ולא סבים עם ההגה. מושבי הספורט עמוקים ונוחים מאד. שילוב נפלא של רכות ותמיכה וגם אפשרות לכוון את רוחב הבליטות בצדדים.

העיצוב, והביצוע של תא הנהג מרשים מאד. לגמרי במחוזות של פרארי בעניין הזה ולטעמי טוב יותר ממה שחוויתי לא מזמן ב-C63  של AMG. דשבורד מצופה עור עם תפרים, פתחי מיזוג עגולים ומזגן מקפיא. מצא חן בעיניי השילוב שם מסך המולטימדיה בקימור של הדשבורד – ואפילו שהוא קטן רק 6.5 אינץ' – המידע שדרכו נהיר והאמת שהפעם הוא משחק כינור שני למכאניקה. אה. ויש גם מושבים אחוריים. שנים – והפעם הם ממש לא מעניינים.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: אלפא רומאו

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: אלפא רומאו

מעגל מחוללים

לג'וליה התלתנית יש שלושה מצבי נהיגה מרכזיים: אקו, דיינמיק ורייס. ובכולם היא תהיה מהירה הרבה יותר מכל רכב ליסינג שאי פעם חוויתם. אני חוויתי את המכונית הזו בכל המצבים אבל לבסוף מצאתי שהיא נעה בין הקצה של מכונית מנהלים מהירה, מאובזרת ונוחה להפתיע לבין מכונית ספורט קיצונית על גבול הטירוף. והיא חיה נהדר בשתי הקצוות הללו. צריכת הדלק מבטאת זאת היטב. 13 ק"מ לליטר מצב אקו עם בקרת שיוט אקטיבית, צילינדרים מנותקים כשאין עומס והמתלים במצב רך ונעים. 3 ק"מ לליטר במצב "רייס" כשתחת מושב האקלנטרה רושף הדרקון ומכשכש בזנבו "דראקאריס!".

via GIPHY

אז יצאנו מהכרך, גודש התנועה ונפתולי הפוליטיקאים. לקחנו כריך, גדשנו את צמד הטורבו לעבר פיתולי הכבישי אי שם בגב ההר. וכאן גיליתי כדאי לתת רספקט למפלצת שכן מהר מאד השטן הקטן יכול להפוך לשטן הגדול. קצב התנועה מהיר בצורה שקשה לתאר. בטח שלא המספרים על מד המהירות יתארו זאת. אולי כוחות G. תצאו חזק לעקיפה, והזנב יפסע כשהפירלי הרחבים ידלקו בסחרור פרוע, הפילו אותה לתוך פניה חדה, ואחרי פסיק של תת היגוי, הזנב של הדרקון יצא החוצה – קצת, אולי הרבה, אתם מחליטים. מצאתי את מצב "דיינמיק" לנכון ביותר – הוא נותן לך את תכונות האופי החדות יותר של הג'וליה אבל ממשיך לשמור עליך עם מערכות הבקרה מאולחשות מעט.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

והבנתי את הקטע – זה לא הכוח הרב, או הפרעות של הכלי – אלא היכולת לשלוט בו. להתחבר למכונית דרך הגה, מושב ודוושות לג'ימבו איתי איטלקי ולחוש את גבולות האחיזה בידיים ובישבן ולא כמופע של צירצורי בקרת יציבות נוירוטיים.

אהבתי מאד את המנוע הזה – איך לא. למנוע טורבו הוא מגיע לשיא המומנט יחסית גבוה – 2500 סיבובים (כ-1000 גבוה יותר מהמקובל), אבל גם מתחת לזה יש המון מומנט זמין וכמו שמקובל לומר יש לו "מיד ריינג'" עבה ובשרני מאד אשר יספק את הקיצוניים שבנהגי הכביש. אבל רוב מנועי הטורבו לוקים בקוצר נשימה (ביחס לאלו האטמוספריים) וכאן התלתנית מסוגלת להמשיך ולמשוך סל"ד ל-6,500 ואף מעבר לכך. וזה חשוב כדי שיהיה מספיק מנוע כדי למשוך את הדריפט עמוק מעבר לאייפקס. התגובות חדות, הצליל מופלא – וגל הינע (דרייב שאפט) מקרבון מגלגל את הכוח לאחור.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

אבל אל תטעו. הג'וליה התלתנית תנשך ותנשך חזק. מי שלא רגיל למכונית של 500+ כוחות סוס מהר מאד ייכנס לצרות. המהירות שהדברים קורים היא כהרף עין, ואין לחלום, או לפגר אחרי הרכב. היא תוציא זנב תחת בלימה ובטח תחת מצערת, ועלולה להחליק פשוט כי אתם ב-100 קמ"ש מהירים יותר במצבים מגוחכים ממש. ההסתכלות על הכביש שצריכה להיות אחרת, הרספקט למצערת ולהגה ברמה אחרת לגמרי. מצמצתם? אתם בתוך הנוף ועם חשבון פחחות מהגיהינום.

וגם לא אהבתי. אפילו שנאתי את הבלמים האלקטרוניים האלו. אלפא בצעד אמיץ לטעמי ציידה את התלתן בבלמים עם הפעלה אלקטרו-מכאנית. המשמעות היא שאין חיבור פיזי בין דוושת הבלם ומערכת הבלמים אלא חיווט המעביר אות שמפעיל סרוור אשר לוחץ את הברעקס בשבילך. אני יכול להבין איך זה עוזר כשצריך לסדר תא מנוע מאד צפוף והמהנדסים לא כבולים למיקום המסורתי של הבוסטר על קיר האש. בפועל מתקבלת דוושת בלם עצית מאד, עם מהלך מינימאלי וקרוב לאפס תקשורת. מכירים את התחושה של הוויברציות כשמופעל ה-ABS? אז אין את זה. ובכלל קשה להרגיש שם משהו שלא לומר סף נעילה או מיקרו מינון. יותר מפעם אחת מצאתי עצמי ממש מועך בכוח את הדוושה ולא מקבל את מה שאני רוצה – או שה-ABS הופעל ולא הרגשתי. אפשר לדעתי להרגל לזה – אבל ברכב כה חושני – המדבר אליך דרך קצות העצבים הבלמים היו שמיכה רטובה.

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

נהיגה על אלפא רומאו ג'וליה קוודרופוליו. צילום: רוני נאק

עשה שלום במרומיו

תכלס זו האלפא היחידה שהייתי קונה. עם יד על הלב ואם רק הייתי רוצה לפרק 700 אלף שקלים (מאות אלפים פחות מהיריבות מגרמניה). מצאתי בג'וליה הזו את השילוש הקדוש בין דינאמיות מלהיבה, איכויות גבוהות וחיבור עם הנהג. מה שגרם לי להאצת דופק ולהושיט יד מזיעה לקחת מפתח אלחוטי. היא לא מושלמת, אבל היא כה נהדרת – שלא יכולתי שלא להמשיך ולחלום על חטא נוסף קטן – רק עוד פעם אחת. ויש לה אחריות רבה על כתפיה – להמשיך ולשאת את לפיד האש של אלפא רומאו – את התשוקה, היצריות, הלהט והדינאמיות שהם ב-DNA של המותג ושכה נעדרים מליין הדגמים האחרים.

תודה מיוחדת ללאון טאובס על העזרה בהפקת הכתבה. צילום: רוני נאק

תודה מיוחדת ללאון טאובס על העזרה בהפקת הכתבה. צילום: רוני נאק

סובארו מתמקדת במכוניות

$
0
0

רוני נאק

מי שבעבר הלא רחוק נודעה כ"Fuji Heavy Industies" – סובארו – הודיעה הלילה על הפסקת יצור ופיתוח מוצרים לתעשייה הכבדה. זאת לאחר 60 שנים רצופות שבהן עסקה בזאת וכי מעתה (נכון ל-1 באוקטובר) תמקד את מאמציה בעסקי המכוניות והתחבורה.

סובארו אאוטבק מתסכלת על הכוכבים בעת שהקבוצה מתמקדת יותר בייצור ופיתוח כלי הרכב. צילום: רוני נאק

סובארו אאוטבק מתסכלת על הכוכבים בעת שהקבוצה מתמקדת יותר בייצור ופיתוח כלי הרכב. צילום: רוני נאק

בהודעה שפרסמה אמש החברה נכתב כי: "על ידי ריכוז משאבי החברה בליבה של סובארו, עסקי המכוניות, יתחזק המבנה העסקי שלה כדי שבהמשך זה יביא לחיזוק המותג וליצירה של צמיחה ברת קיימא".

הצעד הזה ממשיך את האסטרטגיה של החברה אשר שינתה את שמה כבר בשנה שעברה מ-FHI ל-Subaru Corp. צעד הצהרתי אשר מעביר את המיקוד לעבר מותג סובארו ומסיט מהתעשייה. באותה נשימה הוטמעו חלק מחטיבות התעשיה לתוך קבוצת הרכב.

קונספט של סובארו אסנט - SUV 7 מושבים שמיוצר בארה"ב ועשוי להגיע גם אלינו. צילום: סובארו

קונספט של סובארו אסנט – SUV 7 מושבים שמיוצר בארה"ב ועשוי להגיע גם אלינו. צילום: סובארו

בימים אלא משלימה סובארו את ההכנות של המפעל בלפייט ארה"ב ונערכת לתחילת היצור של דגם ASCENT – רכב פנאי עם 7 מושבים אשר עתיד להגיע גם לישראל בהמשך.

אלפא רומאו מזייפת?

$
0
0

רוני נאק

רק לפני כמה ימים דיווחה אלפא רומאו כי רכב הפנאי שלה, אלפא רומאו סטלביו, קבע את הזמן הטוב ביותר מעולם ל-SUV על מסלול הנורבורגרינג בגרמניה. אולם חלפו רק ימים ספורים וכבר צצות טענות על כך שהשיא המרשים, בן 7 דקות ו-51.7 שניות של סטלביו קוורדופוליו הוא למעשה מזויף. לפחות שני אתרים בחו"ל הציגו ניתוח מעמיק של הסרטון ובו הם חושפים חוסר עקביות בהקפה קובעת השיא.

בין השאר אפשר לראות שהרכב עובר יותר מפעם אחת באותה פניה ועל פני אותה אבן דרך. כך למשל נראית הסטלביו עוברת את סימון ה-2 ק"מ כמה פעמים, חסרות כ-4.0 שניות בקטע באיזור קוידלבאך, עוד חופן שניות חסר כשלוש וחצי דקות מתחילת ההקלטה.

האם אלפא רומאו זייפה את השיא שטוענת כי קבעה בנורבורגרינג בשבוע שעבר? צילום: אלפא רומאו

האם אלפא רומאו זייפה את השיא שטוענת כי קבעה בנורבורגרינג בשבוע שעבר? צילום: אלפא רומאו

גולש מאתר JALOPNIK  הנחשב הציב את ההקפה עם הקלטה של פורשה 911 GT2RS ומצא שהסלטביו עברה קטעים מסויימים במסלול במחצית הזמן. ללא התיעוד הערוך הייתה הסטלביו קוודאטרופוליו איטית יותר בכ-7.0 שניות מהשיא המוצהר.

אירונית, אם כל זה באמת נכון, אלפא רומאו סטלביו עדיין עשוי להיות ה-SUV המהיר ביותר על הרינג אבל הפער בינו לבין פורשה קאיין טורבו S היה קטן הרבה יותר.

 

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5

$
0
0

רוני נאק

הכי נכון להגיע למבחן דרכים ללא ציפיות. אחרי שיעורי בית, ועם משקפיים ביקורתיים על החוטם. אלא שבמקרה הזה קשה לי לשמור על צינה מקצועית ואמפירית. זאת מהסיבה הפשוטה, וחבריי יודעים זאת, שאני מאד אוהב את הלנד רובר דיסקברי. כלי רכב שבעיניי מגלם את הטוב שבין מכונית פאר מפנקת לכביש לבין עז הרים קשוחת מבט ועזת לב. מכונית שכל נסיעה משמימה לאילת יכולה להפוך – בהטיית וינקר – להרפתקה וחוויה. ומאז הדיסקברי 3 של 2005 אשר פתח פער עצום ממתחריו המסורתיים, אף אחד מכלי השטח ההם – אותם SUV עם LOW, נעילות ויומרה או הילה של שטח – כלל התקרבו למשרעת היכולת המרשימה של הכלי או לביצועים בכל עולם תוכן. ולמה הפתיח הארוך? כי הפעם הגעתי למבחן עם ציפיות גבוהות.

לנד רובר דיסקברי 5

במשך 12 שנים לא נעשו שינויים שורשיים בדיסקברי. מנועים עודכנו, כמו גם מערכות הנעה וקוסמטיקה – אבל הבסיס: שלדת פלדה ועליה מרכב אלומיניום נותר ללא שינוי. אבל כבר אי אפשר היה להמשיך עם זה בעיקר בשל ירידה עולמית של כ-4% במכירות, משקל עצמי כביר למדי ומאמץ לחסוך בעלויות היצור. כך שלדיסקברי 5 יש שלדה אחודה – כל חדשה – לראשונה לדגם הזה מאז הצגתו לעולם בשנת 94' כתחליף זול (יותר) של ריינג' רובר. והתוצאה היא כלי רכב מודרני ועדכני עם בסיס גלגלים של 292 ס"מ (ביחס ל-288.5 ס"מ של דיסקו 4.5) ומשקל עצמי מופחת בכ-450 ק"ג בזכות שימוש באלומיניום. סה"כ 2298 ק"ג עפ"י נתוני היצרן.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: לנד רובר

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: לנד רובר

המראה החיצוני עודכן אף הוא כשהוא שומר על כמה מנקודות העיצוב המסורתיות של דיסקברי – במידה כזו או אחרת – למשל הגג המדורג כמעט ונעלם, והצללית הרבועה התעגלה מאד – כמו גם הירכתיים אשר נותרים נאמנים לא-סימטריות המסורתית. מי שלא ממש מכיר לנד רובר ויסתיר את הלוגו עם האגודל יתקשה לזהות את מקור הרכב.

מערכת ההנעה של רכב המבחן היא הבכירה שבהיצע עם 6V דיזל בנפח 3.0ל' אשר מפיק 258 כ"ס וכ-60 קג"מ. זה מנוע שפותח בשעתו בשיתוף בין PSA לפורד ומשמש גם דגמים של פיג'ו וסיטרואן וגם ביגואר. פיזור הכוח נעשה על ידי תיבת הילוכים של ZF עם 8 יחסי העברה. יש טרנספר בגרסה הזו – עם LOW שניתן להעביר גם בגלגול – 1:2.93. לפי נתוני היצרן יקח לדיסקו 8.1 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות סופית של 207 קמ"ש. לא רע לרכב עם משקל עצמי של כ-2.2 טונות.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: רוני נאק

חלל הפנים משודרג עוד יותר באיבזור וחומרים מאשר בדור הקודם. יש מערך בטיחות חלקי, מערכת שמע מרידיאן, 7 מושבים וחישמולים ככל שתרצו. לנד רובר דיסקברי תמיד היה סמל של שימושיות וגמישות והתאמה לכל משימה – והפעם זה הלך צעד אחד קדימה. כמו למשל משטח העמסה אחיד שנוצר כשכל המושבים מקופלים. נהדר לזרוק פנימה אופני הרים מלוכלכים בבוץ.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: לנד רובר

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. תא נסתר מאחרי מתגי בקרת האקלים. צילום: לנד רובר

תנוחת הנהיגה הלנד רוברית הגבוהה נעלמה כמעט לגמרי. עדיין אין את התחושה שיושבים עמוק ברכב והראות החוצה נהדרת אבל זה כבר לא מה שהיה פעם – אותה הרגשה של "אדון האחוזה" ושליטה נהדרת במרחב.

יש המון פיצ'רים של נוחות, בטיחות, טכנולוגיות ומה לא – קצרה היריעה ולכן תוכלו להוריד הכל מכאן תוכלו להוריד הכל מכאן ולקרא בזמנכם החופשי. מי שיגיע לסוף יקבל ממני פיש אנד צ'יפס מעשה ידיי (אבל לא באמת).

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: לנד רובר

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. גמלוני בנהיגת כביש נמרצת. צילום: לנד רובר

נהיגה בדיסקברי 5

עם 60 קג"מ המופקים מהמנוע הזה ופחות 450 ק"ג להזיז הדיסקו החדש דינאמי וחי יותר מקודמו – שלא שההוא היה רע. אבל זה טוב יותר. בכל הקשור לתאוצות בקו ישר, תאוצות ביניים ודומיהן השילוב בין המנוע הזה לתיבת 8 ההילוכים של ZF הוא הכי מושלם שרק יכול להיות. מתלי אוויר מספקים כרגיל נוחות נסיעה נהדרת ובידוד רעשי הרוח טוב יותר מבעבר. ללנד רובר תמיד היו מושבים נוחים ונסיעות ארוכות הן תמיד נעימות וחוויה קצרה למדי משתי סיבות: א. ישראל קטנה ו-ב. מהירות השיוט של הכלי הזה היא דמיונית. בתנאים הללו הדיסקברי היה חסכוני למדי עם כ-12 ק"מ לליטר.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: רוני נאק

בכבישים המפותלים ציפיתי ליותר. הדיסקו הקודם היה גמלוני למדי ואין מידה של טכנולוגיה שיכולה להתגבר על חוקי הפיזיקה. משקל עצמי גדול, מרכז כובד גבוה ומתלים ארוכי מהלך. כל אלו יצרו רתיעה מספגטי אספלט בריא. הדיסקו החדש שומר על הרבה מהמאפיינים הנ"ל. גם המצב הדינאמי יותר הוא עדיין מוריד חרטום עמוק בבלימה, זוויות ההטיה של המרכב ניכרות למדי וחסר ריסון על צירי האורך והרוחב. באיזון שבין נוחות לתמיכה במרכב בחרו אנשי לנדרובר בנוחות – ייתכן והם צודקים ממילא רוב הזמן אנו בפקקים. באותם פיתולים תגלו בלמי חזקים ועם מינון טוב, ההיגוי שתמיד היה טוב ממשיך להיות חד ונכון והפעם מהיר מעט יותר.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: לנד רובר

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. מגהץ שבילים נהדר. צילום: לנד רובר

שטח דיסקו

אז אלו הפסקאות המסקרנות ביותר ולטובתן הרחקנו במבחן הדרכים ליתר יתיר. בין השאר טיפסנו קצת ,גם על הר חירן, ובעוד כמה מיקומים מוכרים יותר או פחות בין יתיר לעמשא. זוויות המרכב מזכירות את אלו שבדיסקו היוצא ומרווח הגחון מגיע ל-28 (וכמעט וחצי) ס"מ כשהמתלים במצב הכי גבוה. לזה יש להוסיף מנוע עם 60 קג"מ, 8 הילוכים ו-LOW קצר. מערכת טריין ריספונס בדורה השני מסוגלת "לחזות" את השטח וחצי לנעול את הדיפרנציאלים הקדמי ו/או האחורי בהתאם למנת השטח שבחרתם מתוך התפריט. וכמו מקודם זה עובד כל-כך טוב שזה פשוט מעורר השתאות. ולא רק אצלנו. בראש הר חירן חיכה לנו צוות של איזו יחידה שכזו שהייתה בתרגיל באזור, כולם על כלי רכב מעניינים למדי וכולם צפו בדיסקו שמוטי לסת כיצד הוא מתמודד בשיפוע+דרדרת+הצלבות של חלקו האחרון של הטיפוס לחירן. והדיסקו? לא העלה עננת אבק קטנה אחת.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. אמצעי שליטה מרשימים. וזווית מרכב טובות. צילום: רוני נאק

אחרי זה, נסיעה ברשת השבילים של יער יתיר הייתה ללא אירועים מיוחדים. על הדרכים הלבנות הדיסקו שטח ומגהץ יפה. חסר ריסון, מדי פעם נדנודים מיותרים וחבטה מזדמנת כשבור ישר-זווית מכריע את תותבי המתלים. אפילו כששביל שחקרתי הסתיים במפתיע בדרך אש מוזנחת – יכולתי להמשיך בביטחון במורד המדרגות ובשיפוע התלול בעזרת ה-LOW ובקרת הירידה במורד.

אבל מעל לכל זה ריחפה עננה אחת. הצמיגים. 20 אינץ'. הייתי מבועת ומפוחד שלא לקרוע אחד מהצמיגים הסופר יקרים הללו עם חתך במידה 55. הם טובים בכל מקום אחר, אבל על הסלעים המשוננים ובשטח הם מאד הגבילו אותי (רכב בודד בשטח ללא לוגיסטיקה או מסוק חילוץ). רק הצמיגים האלו כאילו עובדים נגד כל המערכות הנ"ל ויוצרים הגבלה (אולי רק אצלי פסיכולוגית) שלא באמת מאפשרת לשחרר את הפוטנציאל של הכלי החדש הזה.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח.  יפה? צילום: רוני נאק

סיכום דיסקו 5

אוקי ציפיתי ליותר. ציפיתי שנשימתי תעתק כפי שקרה אז בהשקת הדיסקו 3. אבל זה לא קרה. מה שפגשתי זו אבולוציה מדודה של כל מה שכבר הכרתי מהדיסקו 4.5 אשר יותר מכל סגר את פער הגילאים (ברמה ההנדסית) מול מתחריו מגרמניה ו-שבדיה. וזה נכון, והביצוע נהדר, והיכולת בשטח מרשימה. אבל – המחיר. רכב זהה לרכב ההדגמה יעלה לקוח כ-750 אלפי שקלים. מחיר שהוא די הרבה מעל לתחרות הישירה שלו כמו מרצדס GLS (7 מושבים) והרבה יותר מ-GLE, אאודי Q7 או וולוו XC90 T8  המצוינת. שלושת אלו עולות (מחירון מול מחירון לפני מו"מ/קווטץ'/קריצה-קריצה) כ-200 אלף שקלים פחות. בפער הזה אפשר להכניס מאווריק X3 ונגרר ונגמרו בעיות השטח שלך.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. צילום: לנד רובר

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5 החדש. עדיין תותח בשטח. תמיד ייראה טוב יותר עם האופניים. צילום: לנד רובר

סיני MINI?

$
0
0

רוני נאק

אתמול ב.מ.וו פרסמה הודעה אשר הזניקה את מניית גרייט וול הסינית ב- 14%. ב.מ.וו עובדת על עסקה אשר תעתיק את יצור מכוניות מיני מאנגליה ובלגיה לסין – כך לפי מקורות בחו"ל. זו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה רבת התהפוכות של MINI שבה היצור של המכוניות לא יהיה באירופה.

ב.מ.וו בוחנת את האפשרות למיקור חוץ של יצור MINI עם גרייט-וול הסינית. בניגוד לשותפויות דומות שיש למותגי הרכב בסין, הפעם מדובר ביצור המיועד מראש לייצוא ברחבי העולם. דוברי שתי החברות לא הסיכמו לשחרר הודעה רשמית ונאמר רק כי השיחות מתקיימות בדלתיים סגורות בשלב הזה.

האם ה-MINI הבאה שתגיע לישראל תיוצר בסין? ב.מ.וו בשיחות על מיקור חוץ של יצור מיני בסין. צילום: MINI

האם ה-MINI הבאה שתגיע לישראל תיוצר בסין? ב.מ.וו בשיחות על מיקור חוץ של יצור מיני בסין. צילום: MINI

ל-ב.מ.וו יש כבר פעילות בסין אשר במסגרת היא מייצרת מכוניות יחד עם בריליאנס עבור השוק המקומי בלבד. לפי העיתונות הכלכלית העולמית עלו מכירות מותגי ב.מ.וו ו-MINI באסיה ב-16% בשמונת החודשים הראשונים של 2018 לסך של כ-384 אלף יחידות.

מבחן דרכים מיני קופר קאנטרימן

דלק מוטורס משווקת מיני קאנטרימן PHEV

בהקשר הזה חשוב לציין כי ממשלת סין הטילה מספר מינימאלי של מכירת מכוניות בעלות הנעה אלטרנטיבית כבר משנת 2019 – לפחות 10% מסך כלי הרכב החדשים. כצפוי יצרני רכב רבים, ו-ב.מ.וו בכללם, ממהרים לפתח מוצרים מחושמלים בהתאם.

יונדאי יוצאת מאולמות התצוגה

$
0
0

רוני נאק

יונדאי הודיעה כי הגיע הזמן לפרוע את ההתחייבות ללקוחות בדבר חווית קניה משופרת – זאת מתוך הכרה (הגיע הזמן לא?) שלקוחות רבים מתוסכלים מתהליך המכירה המסורתי. אותו שלב שבו אתם מכתתים רגליים לאולם תצוגה, או סוכנות מקומית, יושבים מול איש מכירות (וכולנו יודעים כמה שזה נעים) ויוצאים עם המכונית שהוא צריך למכור ולא בהכרח מתאימה לכם. לקוחות חדשים, בעיקר צעירים יותר תרים אחרי דרכים חדשות ללמוד-על ולבסוף לרכוש מכונית חדשה.

וזו דרך עדינה לומר שלקוחות רבים נרתעים מהמפגש עם מנגנון המכירות המשומן של סוכנויות המכירה – מפגש עם אנשי מכירות שלא תמיד – לתחושתם – מביא לתוצאה חיובית עבור הלקוח. ההארה הזו הביאה את יונדאי ארה"ב לפתח תוכנית בת ארבעה עמודי תווך:

מחיר שקוף – מחיר הרכב האמיתי ללקוח (לא כולל מבצעים או הנחות מקומיות של הסוכנות) יפורסם באופן גלוי באתר האינטרנט של הסוכן/יבואן.

נסיעות מבחן בבית הלקוח – או בכל מקום אחר שבו יבחרו. תאום הנסיעה ייעשה דרך אתר האינטרנט או בשיחת טלפון או אפילו באפליקציה. רכב ההדגמה יגיע לבית הלקוח, למשרד או לבית הקפה השכונתי כשכל החבר'ה שם.

יונדאי KONA בקרוב אצלנו. צילום: יונדאי

יונדאי KONA בקרוב אצלנו. צילום: יונדאי

תהליך רכישה יעיל – צמצום זמן השהייה בסוכנות על ידי מתן אפשרות להשלים את רוב הניירת אונליין כשמדובר ברכב אשר קיים וזמין במלאי (בניגוד לכזה שמוזמן או טרם יוצר). זה כולל בקשות ואישורים לקבלת אשראי, חישוב ובחירה של מסלולי מימון וקבלת הערכה BALL PARK)) בטרייד אין.

יונדאי KONA כבר אצלנו

החזר כספי מלא עד שלושה ימי עסקים – כל לקוח שלא יהיה מרוצה מרכבו יקבל פרק זמן של שלושה ימים שבהם יוכל לקבל את מלא כספו בחזרה (בכפוף לבדיקת תקינות ועם לא יותר מ-300 מייל שנוספו למד המרחק). זאת במטרה לחסל חרטות ודיסוננט. בישראל קבעה המועצה לישראלית לצרכנות כי לקוח יוכל לקבל את כספו בחזרה תוך 14 יום מביצוע העסקה בתנאי שהרכב לא נרשם על שם הצרכן במשרד הרישוי.

ניסאן אקסטרייל החל מ-177 אלפי ₪

$
0
0

רוני נאק

קרסו יבואנית מכוניות ניסאן לישראל הודיעה הבוקר על תחילת השיווק של הדור המועדכן של ניסאן אקסטרייל. בשלב ראשון רק 150 כלי רכב ראשונים ללקוחות ניסאן קיימים.

האקסטרייל המעודכן כולל מתיחת פנים אשר סוגרת את הפער למראה המותגי העדכני של ניסאן. תא הנהג שומר על הארכיטקטורה של הדור היוצא אולם משודרג עם חומרים רכים ואיכותיים יותר – לדברי דובר ניסאן. יש גלגל הגה חדש, חימום לגלגל ההגה והמושבים ברמת האיבזור הגבוהה – זו גם מצוידת בדלת אחורית חשמלית.

קרסו משיקה בישראל את מתיחת הפנים של ניסאן אקסטרייל. המחיר החל מ-177 אלפי שקלים. צילום: ניסאן

קרסו משיקה בישראל את מתיחת הפנים של ניסאן אקסטרייל. המחיר החל מ-177 אלפי שקלים. צילום: ניסאן

בתחום הבטיחות תמצאו התראה על תנועה חוצה מאחור (ללא בלימה אוטומטית), בלימה אוטומטית בחזית כולל זיהוי הולכי רגל, קריאת תמרורים, ניטור עייפות נהג, שמירת נתיב ועוד. נושא ציון של 5 כוכבים ממבחן NCAP ב-2014 (לפני החמרת הבדיקות הנוכחית הכוללת גם מערכות בטיחות מניעתיות).

קרסו משיקה בישראל את מתיחת הפנים של ניסאן אקסטרייל. המחיר החל מ-177 אלפי שקלים. צילום: ניסאן

קרסו משיקה בישראל את מתיחת הפנים של ניסאן אקסטרייל. המחיר החל מ-177 אלפי שקלים. צילום: ניסאן

לניסאן אקסטרייל עדיין 7 מושבים והוא מוצע עם שני מנועי דיזל: 1.6ל' עם 130 כ"ס ו-2.0ל' עם 177 כ"ס בגרסת ההנעה הכפולה. העברת הכוח נעשית עם תיבת הילוכים רציפה CVT.

מחירים:

– 1.6ל' ACENTA – 177,000 ₪

– 1.6ל' TEKNA – 190,000 ₪

– 2.0ל' TEKNA הנעה כפולה – 210,000 ₪


5 עובדות על סקודה קארוק

$
0
0

רוני נאק

אם אפשר להקיש מהציפייה והבילדאפ שהיה עם סקודה קודיאק טרם הגעתו, אנו צפויי לקבל די בקרוב שלאגר נוסף מבית סקודה. זו אגב, ניצבת רביעית בטבלת מסירות הרכב החדש – אחרי יונדאי,קיה ו-טויוטה – ולמרות שעד הגעת הקודיאק לא היה לסקודה SUV בקו המוצרים.

ואחרי הכל סקודה קארוק צריכה להחליף את סקודה ייטי – מכונית שהייתה בעיניי הברקה יוצאת דופן של היצרנית הצכ'ית, אשר ניצלה את ארסנל החלקים העצום של קונצרן VW ויצרה כלי רכב מקורי ומיוחד מאד.

מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

הנה כמה עובדות מהירות שיעזרו לכם להחליט האם לצרף את שמכם לרשימת המזמינים הפוטנציאלית של סקודה קארוק.

  1. סקודה קארוק מתבססת על שלדה מודולרית של קבוצת VW (מכונה MQB) והיא במובנים רבים אחות של סיאט אטקה אשר כבר משווקת כאן.
  2. סקודה קארוק צפויה להגיע לישראל רק ברבעון השני של 2018 (תחשבו פסח…)
  3. סקודה קארוק עשויה לעלות כ-140,000 ₪ – שזה די הקונצנזוס בקבוצה הזו.
  4. סקודה קארוק תצויד במנוע 1.5 TSI החדש עם 150 כ"ס ו-25.5 קג"מ – (בהיצע גם מנוע 1.0ל' ושני דיזלים)
  5. תא הנהג והקבינה של סקודה קארוק מצוידת בחומרים ובמראה של סקודה קודיאק.
מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

בנוסף מציע סקודה קארוק גם בקרת שיוט אקטיבית, בלימת חירום אוטומטית, ניטור שטחים מתים, שמירת נתיב אקטיבית, ניטור עייפות נהג ועד ל-9 כריות אוויר.

מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

מערכות המולטימדיה שבהיצע כוללת חיישן תנועות יד כך שלחלק מהפעולות לא נדרש ממש מגע במסך. המסך גדול עם 9.2 אינץ' ויש קישוריות מלאה (הנ"ל עשוי להשתנות במפרט הישראלי הסופי) ואולי נראה גם לוח מחוונים ווירטואלי כפי שיש ב-VW טיגואן ויהיה בהמשך השנה גם בסיאט ארונה החדשה. מאחור יש אופציה לדלת תא מטען חשמלית והנפח שיהיה להעמסה עומד על 521 ליטרים נדיבים למדי.

מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

מה שחשוב לדעת על סקודה קארוק החדשה. צילום: סקודה

פשיטה על משרדי ב.מ.וו

$
0
0

רוני נאק

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי ביום שישי האחרון פשטו נציגי האיחוד האירופאי על משרדי המטה של ב.מ.וו במינכן. זאת במטרה לאתר מידע נוסף הנוגע לקרטל של יצרני הרכב הגרמניים. הקרטל אשר – לפי מגזין דר-שפיגל הגרמני – חיבר בין דיימלר, ב.מ.וו, פולקסווגן ו-פורשה תיאם מחירים של טכנולוגיות שונות ונושאים הקשורים לדיזל במהלך כמה עשורים (נכון, עשרות שנים).

דיימלר משתפת פעולה וחופשת מידע בתקווה שתזכה לחסינות - עסקה ברקע? צילום: מרצדס

דיימלר משתפת פעולה וחושפת מידע בתקווה שתזכה לחסינות – יש עסקה ברקע? צילום: מרצדס

הפשיטה על ב.מ.וו שכמובן לא קבלה הודעה מראש, היא המהלך האגרסיבי הראשון של האיחוד האירופאי בנושא כאשר באותו הזמן דיימלר טוענת לחסינות בשל שיתוף הפעולה שלה עם הרשויות וגילוי מרצון של פרטים בנושא. כנראה שגם VW תזכה בהמשך להקלות בזכות שיתוף פעולה וחשיפת מידע. וברקע – בארה"ב כמו בארה"ב – מכינים כתבי תביעה אשר יוסיפו על העומס המשפטי הניכר בעקבות מחדלי דיזלגייט.

השקה: סיאט ארונה

$
0
0

רוני נאק

פורסם במקור בממון של ידיעות אחרונות

"איזון" הייתה המילה במרכז המצגת של סיאט. וזה לדברי החברה הוא הסוד להצלחה. איזון בין דינאמיות לשימושיות, בין עיצוב להנדסה, ועוד כמה צמדים דומים שבאים להעביר את המסר שמדובר כאן במוצר של פשרות אבל כאלו שלא תהיה לך בעיה איתן ובסופו של דבר יצרו מכונית שתתן איזון – עדין יש לציין – בין איכות לבין הנגישות ללקוחות הצעירים יחסית של מותג סיאט.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. נראית במקומה בכרך. צילום: סיאט

סיאט ארונה

פלטפורמת MQB A0 מאפשרת שילוב בלתי אפשרי לכאורה; מידות חיצוניות קומפקטיות (אורך של 4,138 מ"מ, רוחב של 1,780 מ"מ, גובה של 1,543 מ"מ) אבל גם מידות פנימיות נדיבות כמו תא מטען בנפח 400 ליטרים ומרווח טוב לנוסעים בכל המושבים. הפלטפורמה מאפשרת לא רק גמישות בין מוצרית, אלא גם מביאה תכונות חיוביות של ניהוג, קשיחות מבנית, וגמישות הנדסית כמו למשל אפשרות לשלב מיכלי גז דחוס במודול אחורי היכן שניתן להשתמש ב- CNG (זה לא גפ"מ ועוד לא רלוונטי לישראל). כך למשל אפשר ליצור רכב פנאי קטן עם בסיס גלגלים של 256.6 ס"מ, מרווח גחון של 19 ס"מ ושימושיות כדי לקחת את מה שצריך להרפתקה בסוף השבוע.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. גרסאות הבסיס תכליתיות הגבוהות מרשימות. צילום: סיאט

בהיצע מנועי בנזין ודיזל כאשר לישראל רלוונטיים מנוע ה-1.0 ל' על שלושת הצילינדרים שלו המפיק 115 כ"ס ו-2.0 קג"מ וגם מנוע 1.5ל' עם 150 כ"ס ו-25.5 קג"מ. שניהם בעלי הזרקה ישירה ומגדשי טורבו.

העברת הכוח היא רק לגלגלים הקדמיים ונעשית באמצעות תיבת הילוכים רובוטית DSG עם שבעה יחסי העברה או ידנית עם 6 הילוכים. ההנעה קדמית בלבד ואין אופציה להנעה כפולה לכל הגלגלים.

בהיצע ארבע רמות איבזור: סטייל, fr, אקסלנס ו-evo. כולן תגענה גם לישראל.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. 400ל' ברגיל והרבה יותר עם קיפול מושבים. צילום: סיאט

לצד פריטי איבזור כמו בקרת אקלים, פנסי LED מלא, ריפודי עור ואלקנטרה תמצאו גם את מערכת המולטימדיה המצוינת של סיאט המאפשרת קישוריות מלאה ומציגה מידע באופן נהיר ובהיר ממסך מולטי טאצ'  8אינץ'. עוד ידעו אנשי סיאט לספר לנו כי בשנה הבאה תגיע גם אופציה ללוח מחוונים ווירטואלי מלא. פריט שעוד לא ראינו בקבוצת הרכב הזו.

חבילת הבטיחות כוללת בקרת שיוט אקטיבית, בלימת חירום אוטומטית, ניטור עירנות נהג, ניטור רכב חוצה מאחור ועוד. זינוק לפנים במישור הבטיחות האקטיבית כפי שראינו בסיאט איביזה החדשה.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. חלל הפנים גדול ומרווח למכונית קטנה. צילום: סיאט

העיצוב הוא לגמרי ברוח הדור האחרון של סיאט וניכר בחיתוכי המרכב והזוויות השונות. "קו דינאמי" אשר נמשך מבסיס קורה A לכל האורך עד שחוצה את קורה D לשניים – משמש כקו התוחם את שני איזורי הצבע השונים – אלו אגב מוצעים ב-68 שילובים שונים. חישוקי הגלגלים יהיו בין 17 ל-18 אינץ' תלוי ברמת האיבזור.

במבט מרחוק קשה לטעות במראה וברור כי מדובר בסיאט וכאן לטעמי המעצבים בהחלט הצליחו לתפוס את רוח המותג, ולהעביר את מסר הדינאמיות ו"שמחת החיים" של הבראנד.

 

נהיגה ארונה

מנוע ה-1.0ל' מוכר לנו כבר ממכוניות אחרות בקונצרן. אלינו יגיע עם 115 כ"ס וכ-20 קג"מ. המנוע התגלה כגמיש מאד ועם תפוקה טובה לכל שימוש סביר. בשילוב תיבת DSG עם 7 הילוכים אפשר להגיע ל-100 קמ"ש ב-10 שניות והתיבה בהחלט שעובדת נהדר עם המנוע משולש הצילינדרים הזה. שיא המומנט מגיע ב-2000 סל"ד והמנוע עד לנקודה ההיא מרגיש "בסדר" אבל לא סופר חזק, אולם מהרגע שהוא נכנס לתחום היעיל העסק מתחיל לזוז באופן נמרץ הרבה יותר.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. התנהגות כביש מצויינת ומעט רעשי רוח. צילום: סיאט

בכבישים המהירים בהם נהגנו בספרד אפשר היה לשייט על 150 ואפילו 170 קמ"ש עם המנוע הזה, כאשר הפלטפורמה מציגה נינוחות רבה ומשרה בטחון. תאוצות הביניים אמיצות גם אם לא מאד חזקות וכדאי לדפדף הילוכים ידנית או לעבור למצב "ספורט" כדי להפיק את המירב מהמנוע הזה. נתוני היצרן מדברים על כ-20 ק"מ/ל' ולתחושתי אפשר להגיע לזה בנהיגה מדודה.

המנוע השני בו נהגנו הוא 1.5ל' חדש שיגיע בגרסת EVO, FR, רק עם תיבת הילוכים ידנית עם 6 יחסי העברה. המנוע מפיק 150 כ"ס ו-25 קג"מ מ-1,500 סל"ד. שלא במפתיע המנוע הזה מוציא הרבה יותר מהפלטפורמה ומתאים יותר לנהג נמרץ שאוהב לחבר שתי נקודות בזמן הקצר ביותר. זמינות הכוח טובה, ותפוקת הכוח נדיבה מאד עד שזו מתיישרת באופן מורגש למדי בתקרה של 6,000 סל"ד. נהיגה מדודה יכולה להניב כ-19 ק"מ/לליטר גם בזכות טכנולוגיית ניתוק הצילינדרים של המנוע החדש. כאן המקום למילת ביקורת אחת – המנוע נוכח ונשמע מחוספס למדי וגם מהלך מנוף ההילוכים לא תמיד מדויק ו"נופל" למקום. לצד זאת, חלוקת יחסי ההעברה נכונה ומתאימה למנוע ותפוקת הכוח בהחלט שמפרגנת לתכונות הדינאמיות המצוינות של השלדה הזו.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. מרוסן מחוץ לעיר מהודק בתוכה. צילום: סיאט

תנוחת הנהיגה גבוהה יותר משל האיביזה – אחותה לפלטפורמה – והישיבה מאחרי ההגה טבעית ונעימה מאד. הקוקפיט יהיה מוכר לכל מי ששהה בקבינה של קבוצת VW בשנים האחרונות והאיכות הכללית ברובה ברמה גבוהה. גרסת סטייל בעלת תא נוסעים תכליתי ובסיסי יותר אבל כל הגרסאות שמעל מציגות דיפוני עור, עם תפרים צבעוניים, מושבי ספורט ועוד איבזור מעולמות יקרים יותר – ואלו מאד הרשימו.

המקום במושב האחורי מרווח לרגליים ולראש של בוגר בגובה 180 ס"מ (עבדכם) וגם הכניסה לשם קלה זכות מפער דלת גדול.

הקוטן של המכונית מתאים לחיים בעיר ויש גם אופציה של מערכת עזר לחניה במקביל או בניצב. קוטר הסיבוב של 10,5 מטרים ושדה הראיה הנרחב עושים את החיים בעיר לקלים למדי – גם ההיגוי קל, אולי קל מדי במהירות עירונית אך מתקשח בנהיגה מהירה.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. פס דינאמי חוצה את הגג מיתר המרכב. צילום: סיאט

אותו ריסון מרכב מדויק, וכיול מתלים מהודק לפעמים מתגלה כלא נוח על כבישים שבורים או שיבושים חדים. עם חישוקי 17 אינץ' סיאט ארונה הייתה נוחה ונעימה יותר מאשר על 18 אינץ' וצמיגים בחתך 45. עוד ראוי לציין את מפות ניהול המנוע השונות (גרסת FR) "דרייב פרופייל" המאפשרות לבחור בין מצבי; רגיל, ספורט, אקו ואינדיבידואלי להתאמת אופי אישית של הנהג. וגם דיפ' קדמי XDS הממקסם את האחיזה בפניות ותורם להתנהגות כביש מחודדת יותר.

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. צילום: סיאט

השקה סיאט ארונה. כששמחת חיים ואיכות נפגשים. 68 שילובי צבעים שונים. צילום: סיאט

סיכום

סיאט ארונה היא הרבה יותר מסיאט איביזה מוגבהת. יש לה זהות משלה ואופי ייחודי בקו הדגמים של סיאט. לטעמי רכב פנאי צריך מרכיב אחד במיוחד שאין במשפחתיות – אותו "X" פקטור שיוצר כוח משיכה מעבר לפרקטי ולעבר הנחשק – וכאן ה"X" נוכח כחלק מהעיצוב ומגיע כשמחת חיים ועליזות שהן באופי של המותג והמכונית הזו. עושר איבזר הנוחות והבטיחות, האיכות הכללית הבולטת בגרסאות הגבוהות, והיכולת הדינאמית של השלדה ומערכות ההנעה יכולים בהחלט להביא את סיאט ארונה להיות הטובה בקבוצה שלה. אלינו היא תגיע ברמות האיבזור המקבילות לסיאט איביזה ובטווחי המחיר שבין 110 ל-130 אלפי שקלים. יחידות ראשונות צפויות להגיע לקראת סוף הנשה הנוכחית והשיווק העיקרי יחל ברבעון הראשון של 2018.

מבחן דרכים: מיצובישי פאג'רו דקאר פרו

$
0
0

רוני נאק

הולי שיט. שכחתי כמה אני אוהב את הכלים האלה. וכמה התקלקלנו במרוצת השנים עם רכבי פנאי שטח מהודקים, מפוקדים, מנוטרים ומוגבלים – כשכבר לא צריך להרים את הקול כדי להתגבר על רעש המנוע או שריקת הצמיגים. שכחנו לזכור להאט לפני הפניות הקלות יותר שבכביש הררי מפותל, שהשהיית טורבו נמדדת כמעט בדקות, שבלימה חזקה גורמת לסחיבה מורגשת הצידה ושבכל ירידה מהרכב מתלכלים המכנסיים או שהילדה-עם-תיק-בצפר נופלת כמעט 40 ס"מ לקרקע מול השומר שמסתכל בהערצה על השנורקל שלך המתנוסס לאל על. אח…ריח המסעות ניכר בכל בית שחי ופינה של הרכב ואם רק לא הייתי צריך לנסוע לקנות חיתולים אז בטח שכבר הייתי בהצלבה מספקת אי שם במקום ששמו מתחיל עם "מעלה_____". וכמו שפרארי נראית מהירה גם כשהיא חונה במוסך, כך מיצובישי פאג'רו דקאר פרו נראה מאובק גם כשהוא יוצא מהשטיפה.

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מה פרו מה?

ערכה כזו – או דומה לה – כבר ראינו בעבר בכל מני כתובות ברחוב המסגר. הייתה קיה סורנטו פרו, וניסאן פאת'פיינדר דיון ועוד גרסאות אבזור מקומיות שבטח שכחתי ממעוף הסקלרוזה. וכל זה הפסיק גם כי רכבי השטח האמיתיים הפסיקו וגם כי אי אפשר היה לשנות מתלים באופן חוקי עד ממש לאחרונה עם אישור הגבהה של עד 5.0 ס"מ באופן חוקי. וכמו שכל גבר יודע, 5.0ס"מ זה די הרבה.

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

בתחום המתלים הערכה כוללת בולמי זעזועים של בילשטיין אשר מרסנים קפיצים ארוכים מהמקור של PEDDERS האוסטרלית. יש גם מיגוני גחון "6 חלקים" מבית אספיר (שגם מייבאת את ערכות המתלה הנ"ל), אלו מכסים על הגחון מתחתית לוחית הרישוי הקדמית ועד למיכל הדלק שמאחור. יש גם מדרגות/מגיני סף המעוגנות בחוזקה לשלדה ולפי אנשי מיצובישי הן חזקות מספיק כדי לאפשר שימוש בהייליפט. ואם אתם לא יודעים מה זה הייליפט – לחצו כאן למעבר לסלונה.

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

לשלג על מיצובישי פאג'רו
מבחן משווה מיצובישי פאג'רו מול טויוטה לנדקרוזר

חישוקי ה-18 אינץ' המקוריים של מיצובישי פאג'רו דאקר (זו הגרסה המאובזרת יותר), הוחלפו בחישוקי 17 אינץ' שחורים ועליהם צמיגי שטח AT של גודריץ' במידה 265/65R17. אגב, גם הגלגל החמישי – אותו ספייר המסתתייר מאחרי כיסוי בזנב הוא צמיג שטח זהה. עוד נגיעות של שחור תמצאו במראות הצד הצבועות שחור (רק ברכב הלבן כמובן ברכב השחור לא צריך) וגם סט מדבקות שחורות להשחרת קורות A עד D וזה יוצר חיתוך מגניב כזה – קצת לנדרוברי לדעתי הלא מפוקסת – שמסדר אחלה את הפרופורציות של מיצובישי פאג'רו.

מחיר הערכה עומד על 19,900 וזה ממש זול כי לפי מיצובישי אילו הייתם קונים בעצמכם את החלקים באספיר זה היה עולה לכם 38,000 ₪

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

 והרכב?

מיצובישי פאג'רו שעליו כתבנו בעבר מכל צורה וזווית אפשרית. אחד מרכבי השטח הראשונים וכנראה שגם האחרונים של התעשייה הזו. למעט עדכוני המנוע שיעמוד בתקני הזיהום האחרונים אין הבדל מהותי מזה שמונה שנות הדגם האחרונות – מאז השינוי שעבר הדגם בשנת 2010 כשקבל מנוע יורו 5 עם 200 כ"ס ושמשה קדמית כפולת בידוד להשאיר את הרעש עם בנות היענה שמחוץ לרכב. אז היום זה כבר יורו 6, וההספק ירד ל-190 כ"ס ב-3,500 סל"ד והמומנט טיפס בקג"מ יחיד ל-45 קג"מ ב-2,000 סל"ד. לתיבת ההילוכים 5 יחסי העברה ויש גם טרנספר סופר-סלקט עם דיפ' מרכזי ו-LOW לא מאד קשר ביחס של 1:1.9.

החידוש המהותי ביותר של הרכב הוא מערכת קונקטד-קאר של כלמוביל. זו כוללת ניווט WAZE, קישוריות מלאה, WIFI ברכב באמצעות SIM, מצלמת חניה – מצלמה קדמית לתיקול מדרכות וגם "מסכי עזרה אינטרנטיים של מיצובישי".

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. הנה צילום של פז בר מ-2011. למעט הקונקטד הכל זהה

מבחן דררכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. הנה צילום של פז בר מ-2011. למעט הקונקטד הכל זהה

כל זה במחיר של 335,000 הרבה מעל לקרוסאוברים הגדולים עם 7 מושבים – ודי באיזור של טויוטה לנדקרוזר בסיסית (גרסת TS) כאשר הלקצ'רי מרופדת העור עולה 399,900 וזה מספר יפה בשבילכם שמבטא את הבדלי הביקוש בעיקר.

בתחום הבטיחות אנו לגמרי בעשור אחר. אין כאן רמז למערכות אקטיביות. 6 כריות אוויר, ABS, בקרת יציבות ומשיכה. וגם מובילאיי שרק בזכותו יכולה מיצובישי לסמן "6" על סרגל דירוג הבטיחות.

 

איך נוסע?

גבוה, מוצק ולפעמים נוקשה. אחרי סיבוב בעיר, בין הערים וגם בין ההרים והבוש גיליתי עד כמה אהבתי את ה"ג'יפים" ההם של לפני עשור ויותר. כשכל מה שצריך היה לעשות כדי לחקור שביל מעניין לצד הכביש היה להפנות את ההגה ימינה מהאספלט בידיעה שאין הרבה מכשולים שפויים שיעצרו אותך. ולערכת PRO יש אותו מכפיל כוח אשר מעלה בריבוע את יכולות השטח הטובות מבית של הפאג'רו. ויש הסתייגויות – כמובן – ה-LOW לא מספיק קצר. אף פעם לא היה מספיק קצר וזה ניכר במורדות תלולים גם היום. ומהלך המתלים לא מספיק ארוך לעבודה טכנית משובחת – כאן הלנדקרוזר ובטח הדיסקברי של לנדרובר הרבה יותר "גמישים" בנושא. ההגבהה משפרת את זוויות המרכב ואת זווית הגחון ועם נעילת הדיפ' המקורית ובקרת המשיכה אפשר להתגבר על ההצלבות הפוטוגניות שהם חלק מהחיים עם האוטו הזה.

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

המתלים יחד עם הצמיגי המעובים יוצרים איכות נסיעה מוצקה למדי במהירות עירונית איטית. סעו כחוק והכלי מעביר הרבה מהדרך פנימה. מעל 40 קמ"ש גם רעש הצמיגים נוכח ואפילו רעש המנוע רם יותר בזכות ההד המושלם שחוזר לקבינה מהמיגון המלא. בידוד רעשים זה לחננות.

פעם מיצובישי פאג'רו היה מסוכן מאד בכביש. בלימה והתחמקות ממכשול עם KING היו נגמרים כמעט תמיד בהתהפכות ואני הייתי עד למקרה אחד כזה שקרה ממש מול עיניי. כדי להתגבר על זה, בדורות הבאים מיצובישי עיבתה את המוט המייצב האחורי והקשיחה את המתלים. זה הפך את פאג'רו לרכב כביש טוב יותר במחיר היכולת בשטח. עם הערכה הזו יכולת השטח חזרה ואני לא יכול להעיד על אי יציבות שחוויתי בנסיעת המבחן.

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

בשטח מצאתי את הנקודה המתוקה של המתלים דווקא בנסיעה מהירה. הקיט של אספיר עובד נהדר תחת עומס, יהיה זה בקצב בינוני על דרך משובשת מאד עם אבנים גדולות או קצב ראלי בין השדות הפתוחים של בקעת בית נטופה – אז העסק עבד מצוין. האחיזה של הצמיגים נהדרת, ואלו גם גילו עמידות טובה בפני נהג רע לב שכמוני.

אה…ועוד משהו שכבר אנו לא רגילים אליו. צריכת דלק. זוכרים את זה? 7.5 ק"מ/ל' מחוץ לעיר. 5.5 ק"מ/ל' בפקקים ו/או בעבירות בשטח. לא לרפי ארנק וזה גם מזכה את ידידנו בדירוג זיהום אוויר 15.

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

סיכום

התקנות המאפשרות להגביה SUV פתחו חלון הזדמנויות לאנשי השיווק של חטיבת מיצובישי – ואלו יצרו ערכת שטח אותה כל מי שמטייל יכול להעריך. העובדה שזה מותקן כבר בחצר היבואן, כולל השינויים הנדרשים ברישיון הרכב – חוסכת הרבה בלבול מוח ללקוח הפוטנציאל שנופי המדבר משתקפים בעיניו. פעם, היה בענף מנהל שיווק אחד – מוכשר ויצירתי – אשר התמחה בהמצאת גרסאות מקומיות לדגמים מתיישנים. וכך, מחזור אחרי מחזור הוא הצליח להאריך את חיי המדף ולהנשים את המוצרים שכבר החלו להעלות ג'ינג'ים של חלודה בבונדד עם הנוף לים. כאן המקרה דומה, אבל עם ערך מוסף אמיתי – כזה שיכול להביא אותך לפינות היפות יותר של המדינה – למקומות שאף קרוסאובר מבוסס פלטפורמת רכב ג'נרית מסוגל לדמיין.

מבחן דכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו - לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים מיצובישי פאג'רו דקאר פרו – לא לגיול בלבד. ערכת מתלים+מיגון+קוסמטיקה מסובסדת לרוכשי גרסת דקאר. צילום: רוני נאק

ולסיום סיומת – הערכת מוצעת רק בעסקאות של גרסת דקאר. גרסאות דזרט (323,000 ש"ח) – אפילו שפיזיולוגית מסוגלות ליהנות מהערכה לא יהנו מהדיל הזה. העניין לבטח יעמוד במבחן אולם התצוגה.

רק יפני?

$
0
0

• פרטים נוספים עשויים להתפרסם עוד היום

• אירוע דומה אצל ניסאן הביא לעצירת מפעלים

רוני נאק

סובארו התירה לעובדי קו יצור לא מוסמכים לבצע ביקורות סופיות לכלי הרכב במפעליה ביפן. כך פורסם הבוקר ב-NIKKEI AR. לפי הפרסומים חקירה פנימית חשפה כי עובדים אשר היו עדיין בתהליך הכשרתם הם אלו אשר ביצעו בפועל את הבדיקות הסופיות של כלי הרכב אשר יצעו משערי המפעל ב-GUNMA יפן. לפי המקור אותו מצטטים העיתונים פרטים נוספים צפויים להיחשף עוד היום.

סובארו אפשרה לעובדים לא מוסמכים לבצע בדיקות סופיות. הריקול בדרך? לרוחב כל קו הדגמים במשך 3 עשורים. צילום: SUBARU

סובארו אפשרה לעובדים לא מוסמכים לבצע בדיקות סופיות. הריקול בדרך? לרוחב כל קו הדגמים במשך 3 עשורים. צילום: SUBARU

סובארו עוד לא קבלה את ההחלטה האם לבצע ריקול או להעביר את כלי הרכב בדיקת איכות נוספת – ההערכות הן כי מדובר בכ-400,000 מכוניות. לפי המקור, הנוהג הזה (בו עובדים שטרם הוסמכו מבצעים בדיקות סופיות) קיים מזה כשלושה עשורים.

זו מכה שניה למוניטין האמינות של כלי הרכב מיפן אחרי שמוקדם יותר החודש ניסאן עצרה בפועל את היצור במפעליה ביפן המיצרים לשוק המקומי, בעקבות התגלית שעובדים שלא מוסמכים ביצעו בדיקות איכות.

ספקית הפלדה KOBE זייפה את נתוני האיכות של חומרי הגלם. צילום מסך: BLOOMBERG

ספקית הפלדה KOBE זייפה את נתוני האיכות של חומרי הגלם. צילום מסך: BLOOMBERG

פרשה נוספת היא של ענקית הפלדה KOBE מספקיות חומר הגלם הגדולות לתעשיית הרכב היפנית, וכמה מותגים אירופאים (בהם פורד) במסגרתה התגלה כי זויפו מסמכים הנוגעים לעמידות ולאיכות של כמה ממוצריה המיועדים לתעשיית הרכב והתעופה  – אלו מיהרו לבדוק את ההשפעה הבטיחותית.

טויוטה היילקס שכולם רוצים

$
0
0

רוני נאק

זוכרים את שנות ה-80'? היו לכם אחלה תסרוקות. זוג ג'ינס אחד של טופר ושיניים אכולות מ"זיפ". בכל הקשור לטנדרים, היה סובארו טנדר. ופיז'ו טנדר. אם אבא שלכם עבר בחברת חשמל, אולי היה לו סיכוי לראות איזה דאנג'ל שהסתנן לארץ. וזהו.

בינתיים, בצידו הנאיבי פחות של העולם היה שפע מסחרר של טנדרים כפולי הנעה (זוכרים את הטויוטה השחורה מ"בחזרה לעתיד"?) שפרנסו שוק שיפורים אדיר וגם שוק מכוניות צעצוע מדליקות. שבחלקן הגדול דווקא הגיעו לישראל, למי שזוכר את הקיטים להרכבה של TAMIYA.

טויוטה היילקס ברוזר - בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

טויוטה היילקס ברוזר – בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

למה כל הסיפור הזה? בגלל טויוטה ובגלל TAMIYA. למי שמכיר, בשנות ה-80 היה טנדר של TAMIYA  שנקרא BRUISER, שהיה בעצם טויוטה פיק אפ, או טויוטה היילקס בלשון אירופה, אבל כחול ומגניב. בטויוטה נזכרו בו והחליטו לייצר אחד חדש, אבל אמיתי ועל בסיס טויוטה היילקס אמיתית. מטבע הדברים, הכתובת הטבעית לכל מה שקשור בהיילקסים מגניבים נמצאת באיסלנד. קוראים לה "ארקטיק טראקס" ולטויוטה היילקס קוראים כמובן BRUISER.

טויוטה היילקס ברוזר - בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

טויוטה היילקס ברוזר – בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

ה-BRUISER מבוסס על טויוטה היילקס רגיל, אך הגרפיקה והפרופורציות מחקות באופן מדויק ככל האפשר את אלה של משאיות הצעצוע המיתולוגיות של שנות ה-80' – הודות לכנפיים מנופחות, צמיגי 35 אינץ' שהיו שולחים כל היילקס לליל מעצר במטה משטרת התנועה בבית דגן וכמובן צביעה ידנית התואמת את מפרטי TAMIYA המקוריים.

טויוטה היילקס ברוזר - בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

טויוטה היילקס ברוזר – בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

במנוע כמעט ולא נגעו: זהו אותו טורבו דיזל מוכר ורגיל של טויוטה היילקס דיזל המעביר את הכוח לארבעת הגלגלים דרך גיר ידני עם 6 יחסי העברה. עכשיו קחו אסימון, תתקשרו לעצמכם באייטיז ותגידו לכם לא להרוס את המכוניות של TAMIYA, לא לגרור אותן בבוץ ולא להעיף אותן "במקרה" ממקפצה שמוקמה "בטעות" בחלון קומה 3 ישר לרחוב, חראם, יהיה להן ערך אספני.

טויוטה היילקס ברוזר - בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

טויוטה היילקס ברוזר – בהשראת מכונית "שלט רחוק" משנות ה-80'. צילום: טויוטה

פורד של הטנדרים

$
0
0

רוני נאק

תערוכת SEMA, המכה של השיפורים, עתידה להיפתח בעוד ימים ספורים ויצרני הרכב מחדדים חניתות, דורכים נשקים ומנפחים שרירים. אם זה סטנדרטי, זה לא יכול להיכנס בכלל בדלתות מרכז הכנסים של לאס וגאס. אם זה משופר, מה שקורה בווגאס נשאר כמובן בווגאס.

זה טנדר פורד F150 - הוא יהיה בתערוכת SEMA. צילום: פורד

זה טנדר פורד F150 – הוא יהיה בתערוכת SEMA. צילום: פורד

כעת קבלו את ההיצע של פורד לתערוכת SEMA, כשגולת הכותרת היא כמובן ה F150. כדי שללקוחות יהיה מה לבחור, והרבה, בפורד בחרו להציג מספר גדול של גרסאות, המתאימות לכל סוגי F150 השונים, הנעה כפולה, הנעה רגילה, כביש, שטח ומה שרק תרצו, כיאה לטנדר הנמכר ביותר בארה"ב.

הטנדר הראשון שפורד תציג ב-SEMA  הוא ה-לריאט SUPERCRUE AIRDESIGN. פורד טרם חשפה מפרט טכני, אך מדגישה שמדובר בטנדר שעושה כבוד לטנדרים הספורטיביים של שנות ה-90, אם מישהו זוכר את הפורד SVT  לייטנינג וחבריו השובבים. ה-SUPERCRUE  הכסוף מונמך כמובן לרצפה באמצעות חבילה המבוססת על רכיבים של בילשטיין, יושב על חישוקי 20 אינץ' וכמובן שמקבל אי אלו תוספות קוסמטיות, וגם מערכת פליטה חופשית.

פורד F150 סופרקרו XLT - טיזר מעורר תיאבון. צילום: פורד

פורד F150 סופרקרו XLT – טיזר מעורר תיאבון. צילום: פורד

הטנדר השני, זה שלעת עתה נחשף רק כאיור אדום ומגרה במיוחד הוא ה-F150 XLT SUPERCRUE, המצויד דווקא במנוע היותר צנוע בהיצע של פורד: 2.7 מוגדש הזוכה למערכת פליטה משופרת ומערכת יניקה שלוגמת אוויר קר, מעבירה למנוע ומשם לארבעת הגלגלים שהורחקו מן המרכב באמצעות קיט הגבהה של skyjacker. ויש כמובן גם גלגלים גדולים, ניפוחים לכנפיים וכל מה שצריך כדי לעשות שמייח.

טנדר פורד F150 עם האקובוסט 3.5ליטר וגישה כזו. צילום: פורד

טנדר פורד F150 עם האקובוסט 3.5ליטר וגישה כזו. צילום: פורד

לצידם, בצבע קרם עם פגושי מתכת, כולל לד באר ממתין ה F150 CJ PONY – F150 שמתגאה בקיט הגבהה של 7 אינץ' (באמת? לא נראה), צמיגי BF  וגם ניהול מנוע משודרג לאקובוסט המוכר של פורד שאמור לשלוף עוד כמה סוסים מ-3.5 ליטרים.

טנדר פורד F150 RTR - למי שלא סגור על עצמו. צילום: פורד

טנדר פורד F150 RTR – למי שלא סגור על עצמו. צילום: פורד

בפינת ה"לא ברור מה הקטע" ניצב F150 RTR, שמתואר כ"טנדר שרירים". המראה רומז על יכולות שטח, הגובה על יכולות כביש. המיגון התחתון רומז על כוונה לנשק סלעים, הקויל אוברים והסרן האחורי המשודר על רצון למרוח סוסים דווקא על אספלט. פורד לא טורחת להסביר מה הקטע, אנחנו לא שאלנו.

טנדר פורד F150 אופרטור - למי שאוהבת לקחת את כל הבית. צילום: פורד

טנדר פורד F150 אופרטור – למי שאוהבת לקחת את כל הבית. צילום: פורד

ויש גם את ה- OPERATOR. אם תתרגמו תגלו שהכוונה אולי למנתח? אבל לא, זו לא הכוונה. הכוונה היא לרכב מאוד שימושי, הנה תראו, הוא נושא טרקטורון. כי הוא משמש לחילוץ. הגיוני, לכן יש הגבהה של 5 אינץ', ניפוחים לכנפיים ותאורת LED.


פולקסווגן טיגואן Top Safety

$
0
0

רוני נאק

פולקסווגן טיגואן זכה לציון גבוה – top safety pick במבחן ריסוק של ארגון הבטיחות האמריקאי IIHS, לפי ה- IIHS, הטיגואן אשר נבחן כאן מול מאזדה CX5 החדשה זכה בציון הנחשק הודות למערכת בטיחות הכוללת יכולת בלימה אוטונומית במקרה חירום, כלומר מערכת המסוגלת לבלום את הטיגואן לנוכח סכנה.

ציון בטיחות מירבי לפולקסווגן טיגואן בארה"ב בזכות מערכות בטיחות אקטיביות. צילום: IIHS

ציון בטיחות מירבי לפולקסווגן טיגואן בארה"ב בזכות מערכות בטיחות אקטיביות. צילום: IIHS

פולקסווגן טיגואן נבחן על ידי ה- IIHS בחמש קטגוריות שונות, שבכולן זכה בציונים גבוהים: פגיעה חזיתית, פגיעה חזיתית צידית, פגיעה צידית, פגיעה בגג הרכב המדמה התהפכות- וגם מבחן המדמה פגיעת "צליפת שוט".

כזכור, פולקסווגן טיגואן זכה גם לציון גבוה במבחן הריסוק שערך EURONCAP שציין גם הוא את הימצאותה של מערכת בלימה סמי אוטונומית כגורם מכריע להענקת הציון הגבוה.

ציון בטיחות מירבי לפולקסווגן טיגואן בארה"ב בזכות מערכות בטיחות אקטיביות. צילום: IIHS

ציון בטיחות מירבי לפולקסווגן טיגואן בארה"ב בזכות מערכות בטיחות אקטיביות. צילום: IIHS

פיאט קרייזלר עוצרת זמנית את יצור מזראטי לבנטה

$
0
0

רוני נאק

פיאט קרייזלר (FCA), החברה האם של מזראטי תעצור את יצור הלבאנטה בין ה-22 לנובמבר ל-7 בדצמבר, כך הודיע ארגון עובדי היצור של פיאט. הודעה זו, יש לציין, לא פורסמה על ידי FCA  אלא דווקא על ידי ארגון העובדים.

FCA - פיאט קרייזלר - עוצרת זמנית את היצור של מזראטי ואלפא ורומאו בתגובה לשינויים בשוק הרכב הסיני. צילום: מזראטי

FCA – פיאט קרייזלר – עוצרת זמנית את היצור של מזראטי ואלפא ורומאו בתגובה לשינויים בשוק הרכב הסיני. צילום: מזראטי

מבחן דרכים מזראטי לבנטה
מבחן דרכים אלפא רומאו ג'וליה QV

עצירת יצור זו אינה הראשונה: בחודשים האחרונים עצר יצור הלבאנטה, וגם את אלפא רומאו סטלביו. לפי FCA, הסיבה לעצירה היא הטלת מכסות וחוקים חדשים בשוק הרכב הסיני, ההופך את יצור מזראטי לבאנטה בכמויות גדולות מדי ללא כדאי. לדברי פרדריקו בלונו, נציג ארגון העובדים של פיאט בטורינו: "אנו בטוחים שמדובר במצב זמני".

קיה סורנטו מתעדכנת

$
0
0

רוני נאק

טלקאר, יבואנית קיה, הודיעה הבוקר על תחילת השיווק של קיה סורנטו המעודכנת. לפי היבואנית יצוייד רכב הפנאי הגדול של קיה עם סוויטת בטיחות אקטיבית חדשה ונרחבת, מערכת מולטימדיה עם קישוריות משופרת. זאת בנוסף להעשרת חבילות האיבזור של כל הגרסאות.

מתחיל שיווק הגרסה המעודכנת של קיה סורנטו. עם יותר איבזור, יותר בטיחות והיצע מנועים מורחב. החל מ-200,000 שקלים. צילום: קיה

מתחיל שיווק הגרסה המעודכנת של קיה סורנטו. עם יותר איבזור, יותר בטיחות והיצע מנועים מורחב. החל מ-200,000 שקלים. צילום: קיה

לצד עידכוני מרכב הכוללים פגושים, יחידות תאורה, פנסי LED וחישוקי גלגלים יש גם גלגל הגה ולוח מחוונים בעיצוב רענן וחיווי LCD של בקרת האקלים. חידוש מהותי הוא תיבת הילוכים אוטומטית חדשה עם 8 יחסי העברה. לפי קיה זו תיבה שתוכננה ויוצרה על ידי קיה (לא ZF או אייסין).

מתחיל שיווק הגרסה המעודכנת של קיה סורנטו. עם יותר איבזור, יותר בטיחות והיצע מנועים מורחב. החל מ-200,000 שקלים. צילום: קיה

מתחיל שיווק הגרסה המעודכנת של קיה סורנטו. עם יותר איבזור, יותר בטיחות והיצע מנועים מורחב. החל מ-200,000 שקלים. צילום: קיה

שילובה אפשרי עם מנועי הדיזל או עם מנוע בנזין 3.5ל' אשר מתווסף לראשונה להיצע של קיה סורנטו. יחידת ההנעה החדשה מצויידת בבורר של ארבעה מצבי נהיגה: חיסכון, נוחות, ספורט ו-שכל. מצבים שבכל אחד מהם משתנות מפות הניהול של רכיבי ההנעה השונים כאשר במצב "שכל" המכונית לומדת בעצמה את דפוסי הנהיגה של האוחז בגלגל.

• להורדת ההדעה המלאה לעיתונות

חבילת הבטיחות כוללת שמירת נתיב אקטיבית, בלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אקטיבית, ניטור עייפות נהג, התראת התנגשות ועוד.

להלן המחירים:

סורנטו בנזין 2.4 ל' URBAN 199,900 ₪

 

סורנטו בנזין 2.4 ל' EX 224,900 ₪
סורנטו דיזל 2.2 ל' PREMIUM 275,900 ₪
סורנטו בנזין 3.5 ל' PREMIUM 279,900 ₪

אייקון FJ + קאמינס

$
0
0

רוני נאק

תערוכת SEMA, מקדש השיפורים והשדרוגים האמריקאי פותחת את שעריה בלאס וגאס, ICON האמריקאית, אותה חברה קליפורנית שמתמחה בנטילת רכבי שטח ישנים והפיכתם ליצירות מודרניות מציגה את מרכולתה לתערוכה.

אייקון FJ עם חיווי CHECK...משעשע צילום: ICON

אייקון FJ עם חיווי CHECK…משעשע צילום: ICON

הפעם, שלא במפתיע, מדובר בלנד קרוזר קלאסי, אך עם טוויסט: ה FJ40 של אייקון עבר כמובן רסטורציה מלאה כנהוג באייקון, שכללה הפשטה של הרכב לגורמיו, ניקוי יסודי של השלדה וציפוי מלא וכמובן שחזור של כל פאנל, והחלפה של לוח המחוונים בלוח מחוונים זהה חיצונית, אך בעל קרביים דיגיטליים. אך זה לא הקטע.

אייקון FJ. עד 230 כוחות סוס ממנוע דיזל קומפקטי חדש של קאמינס. צילום: ICON

אייקון FJ. עד 230 כוחות סוס ממנוע דיזל קומפקטי חדש של קאמינס. צילום: ICON

הקטע הוא המנוע: חברת קאמינס, ההיא שמייצרת בין היתר את מנועי הדיזל של דודג' ראם שחררה לאחרונה מנוע קרייט חדש. מנוע קרייט הוא מנוע חדש, שניתן לרכישה בארגז כשהוא מוכן ומזומן להתנעה ולהשתלה בכל רכב. המנוע של קאמינס הוא (שימו לב) דיזל. אגב, הוא עולה 7000 דולר, ומפיק כ-160 עד 230 כוחות סוס מ-2.8 ליטרים, בהתאם למפרט, לאינטרקולר ולגדישה. הקפיצים הם אולדמנים והקרוזר הוא מדהים.

ג'יפ רנגלר חדש!

$
0
0

רוני נאק

ג'יפ חשפה בלילה תמונות ראשונות של רנגלר 2018- הרנגלר JL. ג'יפ רנגלר, למי שלא  יודע, הוא אחד מרכבי השטח האמיתיים האחרונים בעולם והיחיד שנושא כמובן את הלוגו של ג'יפ.

ג'יפ רנגלר החדש - JL - שומר על שלדת הסלום, סרנים חיים וטרנספר עם LOW. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר החדש – JL – שומר על שלדת הסלום, סרנים חיים וטרנספר עם LOW. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר,על דורותיו השונים נחשב צאצא ישיר של ג'יפ המקורי, אותו רכב שטח צנום וצנוע שהוצג בשנות ה-40 כדי לשמש במלחמת העולם השניה.

 ארגז פעולה בסיסי אשר הניב כמובן אינספור גרסאות, דורות ודגמים, החל ב-CJ, הג'יפ האזרחי הראשון וכלה ב-TJ, הרנגלר הראשון שצויד בארבעה קפיצי סליל, ברוביקונים, גרסאות השטח המשודרגות ואפילו בג'יפי חלוקה קטנים בעלי הנעה אחורית בלבד והגה ימני שיועדו לדואר האמריקאי – מעל ל-70 שנים של היסטוריה מרשימה.

ג'יפ רנגלר החדש - JL - שומר על שלדת הסלום, סרנים חיים וטרנספר עם LOW. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר החדש – JL – שומר על שלדת הסלום, סרנים חיים וטרנספר עם LOW. צילום: ג'יפ

ג'יפ נמנעת בכוונה מלחשוף מפרטים כלשהם, ומסתפקת בתמונות ובטקסט קצר,אך אינספור פרטים שכבר נחשפו בפורומים שונים של בעלי ג'יפ מדברים על מנוע V6-ולצידו לראשונה מנוע 4 צילינדרים טורי מוגדש.

המתכון של ג'יפ רנגלר החדש אינו שונה מקודמיו: שני סרנים חיים, שלדת סולם, טרנספר וכמובן גם גרסת רוביקון קשוחה לשטח. לצד הרנגלר ג'יפ מפרסמת גם תמונות ראשונות של קטלוג אביזרים. אנחנו כבר מזהים קיט מתלים. יש בהחלט למה לחכות.

ג'יפ רנגלר החדש - JL - שומר על שלדת הסלום, סרנים חיים וטרנספר עם LOW. קיט מתלים מקורי עם חלקים של FOX בהצגת הרנגלר החדש. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר החדש – JL – שומר על שלדת הסלום, סרנים חיים וטרנספר עם LOW. קיט מתלים מקורי עם חלקים של FOX בהצגת הרנגלר החדש. צילום: ג'יפ

Viewing all 1021 articles
Browse latest View live