Quantcast
Channel: רוני נאק | שטח
Viewing all 1028 articles
Browse latest View live

פיג'ו 3008 החל מ-139,900 שקלים

$
0
0

רוני נאק

לובינסקי יבואני פיג'ו מתחילים היום בשיווק הדור השני של רכב הפנאי פיג'ו 3008. הרכב המתבסס על פלטפורמה EMP2 חדשה אשר משמשת כבר את ה-2008 ובעתיד דגמים רבים אחרים של פיג'ו וסיטרואן.

בהיצע, מנוע 1.6 ליטר Blue HDI עם 120 כ"ס וכ-30.6 קג"מ, מנוע 1.6 טורבו בנזין עם 165 כ"ס ו-24.4 קג"מ וכן מנוע 2.0 Blue HDI עם 180 כ"ס ו-40.7 קג"מ – כולם משודכים לתיבה אוטומטית עם שישה הילוכים מבית AISIN ולכולם מערכת Start&Stop

פיג'ו 3008 מגיע לשיראל החל מ-139,900 אלפי שקלים לגרסת הדיזל. צילום: פיג'ו

פיג'ו 3008 מגיע לשיראל החל מ-139,900 אלפי שקלים לגרסת הדיזל. צילום: פיג'ו

קוקפיט דיטיאלי מלא שפיג'ו מכנה I-קוקפיט מגיע מעוברת באופן מלא ומצויד במובילאיי בגרסת הבסיס ומערכות בטיחות מתקדמות מבית בגרסאות האבזור הגבוהות יותר. בנוסף יש תאורת יום LED ברמת הבסיס או FULL LED  בגרסאות הגבוהות. אלו גם מצוידות בריפודי אלקנטרה ואפילו עיסוי לגב.

 להורדת המפרט המלא והקטלוג פיג'ו 3008

מי שיעז וינסה לנהוג מעבר לאספלט הסלול יוכל לקבל כאופציה (תוספת של 5000 שקלים בכל רמות האיבזור) "גריפ קונטרול" הכולל כמה מצבי בקרת משיכה ובלימה לנהיגה בסוגי שטח שונים, סט גלגלים 18 אינטש וצמיגים מחוזקים וכן בקרת ירידה במורד HDC.

מחירים:

1.6 Blue-HDI 120 כ"ס ברמת אקטיב: 144,900 שקל, מחיר השקה – 139,900 שקל

1.6 PureTech 165 כ"ס ברמת אקטיב: 154,900 שקל, מחיר השקה – 149,900 שקל

1.6 PureTech 165 כ"ס ברמת פרימיום: 174,900 שקל, מחיר השקה – 169,900 שקל

2.0 Blue-HDI 180 כ"ס ברמת GT: 219,900 שקל


מהפך בוולוו?!

$
0
0

רוני נאק

טוב. אדיש אי אפשר להישאר מול המראה של הוולוו הזו. תאהבו אותו או לא – יש לספינת הדגל החדשה נוכחות וזהות מאד יוצאת דופן. אבל הדרך למוצר המוגמר הייתה ארוכה מאד – ויקרה מאד עם תכנית חומש ו-11 מיליארד דולר – כדי להמציא את מותג וולוו מחדש. זה עד כמה עמוק ושורשי התהליך. רבים חששו מההשפעה השלילית של הבעלים החדשים של היצרן השוודי הוותיק, ג'ילי הסינית, אבל להפתעת רבים – גם בשוודיה – צוותי הפיתוח קיבלו יד חופשית ותקציב דמיוני כדי להביא לעולם וולוו אחרת.

מותג ללא היסטוריה חסר את כוח המשיכה כדי ליצור את הנארטיב הנכון. וולוו P1800 - אייקון העבר מעצב את פני ההווה - והעתיד. צילום: וולוו

מותג ללא היסטוריה חסר את כוח המשיכה כדי ליצור את הנארטיב הנכון. וולוו P1800 – אייקון העבר מעצב את פני ההווה – והעתיד. צילום: וולוו

על הוולוו

והדרך הבטוחה ביותר לחדש – היא לחזור לספריה העצומה שבלב המגדל הגבוה שבמצודה – ולמצות את ה-DNA אשר הפך את וולוו לאחת מיצרניות הרכב המוערכות ביותר שיש. ואם יש דגם אייקוני אחד של וולוו זה יהיה p1800 אותה מכונית ספורט קטנה שיוצרה בתחילת שנות ה-60' – ואפשר לראות הרבה מאותה קלאסיקה בחזית של ה-S90 החדשה, בחזית ובקו המתניים הארוך, הרציף והאופקי – וזה גורם לרכב להיראות ארוך יותר ממה שהוא באמת. גם שמשת הצד שמאחרי דלתות הנוסעים מזכירה – אם כי באופן מזוות יותר – את אותו החלק בוולוו p1800. והקונטסקט הקלאסי נכנס ומשתלב יפה עם פילוסופיית העיצוב החדשה – שכבר היכרנו ב-XC90 – עם מוטיבים מהמיתולוגיה הנורדית ותוצאה שהיא לטעמי אחת המרשימות בקבוצת הרכב הזו.

וולוו S90 תא נהג עם מינימום של כפתורים ותחושה מאד עכשווית - לא תמצאו כאן מחוגים. צילום: וולוו

וולוו S90 תא נהג עם מינימום של כפתורים ותחושה מאד עכשווית – לא תמצאו כאן מחוגים. צילום: וולוו

גם חלל הנוסעים ותא הנהג נהנה מאותה פילוסופיית עיצוב חדשה. מאד "סקנדינבי" ונקי מכפתורים – את מקומם של אלו תופס מסך דמוי טאבלט במידה של 9 אינטש – בוולוו קוראים לזה "סנסוס". ולא רק המידות מזכירות טבלט מסויים עם לוגו של תפוח, אלא גם הפונטים והתפעול. סביבת הנהג נעימה ומרווחת מאד – ומכוניות ההשקה בגרסאות הגימור ב"עור מלא" על הדשבורד – היו מרשימות מאד בהופעה שלהן ובאיכות הכללית שהציגו. עם בסיס גלגלים של 294 ס"מ המושב האחורי מרווח מאד, בכל מימד – והכניסה אליו נוחה בזכות מפער דלת גדול.

מתחת לפני השטח חשוב לציין כמה דברים. ראשית המכונית מתבסס על פלטפורמה חדשה  Scalable Product Architecture) SPA) בקצרה נציין כי זה הבסיס עליו נשען ה-XC90 שהיה הראשון לעשות שימוש בפלטפורמה הזו וכן היא תשמש – בזכות גמישות התיכנון – את הדור הבא של וולוו S60 ודגמים נוספים אשר עתידים להיות מושקים בעתיד. ל-SPA אפשרות ליצור כמה בסיסי גלגלים, לשלב מערכות הנעה שונות, טכנולוגיות חדשות וכמובן מנועים חשמליים וסוללות.

והנה צילום תקריב של ידית ההילוכים. היא פשוט מאד יפה אז רצינו לתת לכם עוד ממנה. צילום: וולוו

והנה צילום תקריב של ידית ההילוכים. היא פשוט מאד יפה אז רצינו לתת לכם עוד ממנה. אה..ויש 8 הילוכים לבחור מהם. צילום: וולוו

דברו איתנו על וולוו

מבחן דרכים וולוו XC90 T8

אם אתם סובלים מטכנופוביה קלה – זה לא הרכב שלכם. הוולוו עמוסה בטכנולוגיות. החל ממערך קישוריות עשיר מאד – ואפליקציות המאפשרות לרכב לתקשר עמכם דרך סמארטפון או סמארטווטש' – כן כן תוכלו לענוד את הוולוו שלכם על היד. למערכת שימושים מוכרים כמו טלפון, שמע, ניווט והגדרות הרכב. הכל נעשה באופן מאוד אינטואיטיבי ונהיר לכל מי שרגיל להתמודד עם טבלט מודרני.

וולוו כמובן שילבה את כל ארסנל מערכות הבטיחות החדשות ברכב. השם השתנה ל-intellisafe ומאגד מערכות אקטיביות ופאסיביות. יש מערכות סיוע לנהג – אוטונומיות למחצה אשר מאפשרות נהיגה עד למהירות של 130 קמ"ש – צעד נוסף לקראת הצהרה מאד מחייבת כי עד שנת 2020 לא יפצעו קשה או ייהרגו נוסעים של מכוניות וולוו.

 

וולוו S90 מאוזנת ודינאמית מאד לנהיגה. למנועים תפוקה יפה מאד ועם 8 הילוכים העסק עובד מאד יפה ואפילו חסכוני - דינאמית יש כאן קפיצה נחשונית ביחס לדגם היוצא. צילום: וולוו

וולוו S90 מאוזנת ודינאמית מאד לנהיגה. למנועים תפוקה יפה מאד ועם 8 הילוכים העסק עובד מאד יפה ואפילו חסכוני – דינאמית יש כאן קפיצה נחשונית ביחס לדגם היוצא. צילום: וולוו

נהיגה

מאחרי גלגל ההגה המעוצב קשה שלא להרגיש שמדובר במכונית גדולה. ולא רק המידות, אלא תנוחת הישיבה העמוקה גורמת לרכב להרגיש גדול יותר משהוא באמת. בהשקה נהגנו בשתי גרסאות מנוע: בנזין T6 המפיק 320 כ"ס ו-40 קג"מ בעזרת מגדש-על ודיזל D5 עם צמד מגדשי טורבו ותפוקה של 235 כ"ס ו-48 קג"מ. לשני המנועים – בנזין ודיזל – נפח של 2.0ל' ו-4 ציל'. הכוח יורד לגלגלים דרך תיבת הילוכים אוטומטית עם 8 הילוכים ויש גם הנעה כפולה. כך שכוח לא ממש חסר ושילוב מנועים עם רצועת כוח רחבה עם תיבת הילוכים מרובת-יחסי העברה יותר חיבור מוצלח מאד של זמינות כוח נהדרת אבל גם יכולת לשייט בסל"ד נמוך וחסכוני בדלק.

כבישי הנהיגה המצויינים בדרום ספרד חשפו התנהגות כביש נכונה ונייטראלית. השלדה מגיבה נכון לעומסים והוולוו הגדולה לא תעשה דבר אשר עשוי להפתיע לרעה. האחיזה בפניות נהדרת, ולהגה החשמלי – מספיק משוב ותקשורת כדי לדבר לנהג ולחברו לנהיגה (לשם שינוי). אהבתי את עוצמת הנשיכה של הבלמים אשר יחד עם מערכת מתלים אקטיבית (שסתום דינאמי ופיתוח של אוהלינס – גורו בכל הקשור לעולם המתלים) מקנים לוולוו הגדולה התנהגות כביש טובה למדי. בקצב מהיר היה בכל זאת מחסור בריסון המרכב – בעיקר צלילת חרטום. אבל זה מאד בקצה.

וולוו S90 עם אופציה למתלי אוויר מאחור - וחווית נהיגה מאד נעימה. כביש מחוספס יישמע בתא הנוסעים אבל בידוד הרעשים והרוח מושלם. צילום: וולוו

וולוו S90 עם אופציה למתלי אוויר מאחור – וחווית נהיגה מאד נעימה. כביש מחוספס יישמע בתא הנוסעים אבל בידוד הרעשים והרוח מושלם. צילום: וולוו

רוב הזמן, בכביש המהיר או בתנועה העירונית חשפה הוולוו נוחות נסיעה נהדרת – יש גם מושבים ממוזגים – אפילו שרכבי ההדגמה היו עם חישוקי גלגל ענקיים וצמיגים דקיקים. עם אופציה למתלי אוויר מאחור זה רק יהיה טוב יותר. לא תשמעו רעשי רוח או מנוע (ויש זיגוג כפול בחלונות) אבל על אספלט מחוספס בכל זאת יעברו רעשי דרך את שכבות הבידוד. אבל זה בקטנה.

עם 5.9 שניות ל-100 קמ"ש לגרסת הבנזין וקצת מעל 7 שניות לדיזל – מהר מאד תעלם תחושת הכבדות הראשונה שאולי נדמה שהייתה. הוולוו מסתירה היטב את משקל עצמי של כמעט 2.0 טונות והיא מתנהלת באופן שלטעמי ראוי למכונית שהיא ספינת הדגל של מותג פרימיום.

וולוו S90 עם אפקט הגעה מרשים, נוכחות וחווית נהיגה כפי שלא היה במכוניותיה בעבר. רוח צפונית של קולנס נושבת בתלתלי השבדית. צילום: וולוו

וולוו S90 עם אפקט הגעה מרשים, נוכחות וחווית נהיגה כפי שלא היה במכוניותיה בעבר. רוח צפונית של קולנס נושבת בתלתלי השבדית. צילום: וולוו

סיכום

וולוו לדעת מביאה בשורה לסגמנט שהוא שמרני ומאופק והיא מצליח לחדש ולהמציא את עצמה מבלי לפגוע באותנטיות ובזהות שלה. זה לבדו בעיניי ניצחון. קשה להתמודד עם ה"שילוש הקדוש" מגרמניה – מה גם שמרצדס בדיוק הציגה E קלאס מעודכנת – אבל הפעם וולוו מפשילה את השרוול כדי לחשוף קעקוע של הפטיש של ת'ור, ומביאה משהו עם הרבה יותר סקסאפיל ותחכום ממה שיש לשילוש להציע. עכשיו זה רק "עניין פעוט" של המפרט והמחיר בישראל כשהספינה הוויקינגית הזו תנחת אצלנו. והמחירים? 390 אלפי שקלים לגרסת מומנטום עם מנוע 254 כ"ס והחל מ-425 אלפי שקלים ל-T6 החזקה עם 320 כוחות סוס.

המאמר התפרסם במקור בגלובס

וולוו S90 כך נראית הדלת מבפנים. שילוב מספיק יפה של עץ, עור ואלומיניום כדי שנשלב את הצילום הזה בסוף הכתבה. צילום: וולוו

וולוו S90 כך נראית הדלת מבפנים. שילוב מספיק יפה של עץ, עור ואלומיניום כדי שנשלב את הצילום הזה בסוף הכתבה. צילום: וולוו

קטנוע במחיר של אופניים

$
0
0

רוני נאק

אלבר מוטו מציגה היום מה שעשוי להיות בשורה אמיתית למפת התחבורה שלנו. קטנוע שעולה כמו אופניים – רק 9000 שקלים! אלבר מוטו היא מזה זמן היבואנית של קטנועי דיאלים – ומזה כשנתיים גם של אופנועי הארלי דווידסון. לקו הקטנועים של דיאלים הם מצרפים עתה קטנוע – ארומה בעברית – אשר מצויד במנוע 125 סמ"ק, פונה לקהל לקוחות רחב מאד, ומופיע בשתי גרסאות: מראה רטרו ומראה אורבאני/מודרני. גרסה הרטרו נקראת "ארומה" ובהתאם תוכלו לבחור בין גווני שמפניה, אדום/לבן, אדום מגמה בוהק, ירוק זית ושחור. לעומתה גרסת DART ("חץ" בעברית) מודרנית יותר במראה ומגיעה בשחור מעושן, אדום בורדו ולבן פנינה.

דיאלים דארט קטנוע 125 סמ"ק בעיצוב מודרני ומחיר של 9000 שקלים צילום: דיאלים

דיאלים דארט קטנוע 125 סמ"ק בעיצוב מודרני ומחיר של 9000 שקלים צילום: דיאלים

לטובת ההשקה – כך לדברי אלבר מוטו – תהיה לקטנועים הללו אפשרות של מימון מלא ב-36 תשלומים של 250 שקלים (זול יותר מרב-קו בחלק מהמקרים) ללא ריבית או הצמדה. בנוסף תינתן אחריות מלאה ללא הגבלת קילומטרים ל-3 שנים. המחיר של 9,000 שקלים לא יעלה בתום המבצע והוא אינו כולל אגרת רישוי.

סיאט אטקה בישראל

$
0
0

רוני נאק

רכב פנאי חדש מצטרף היום להיצע המלהיב של סיאט. מותג שעובר בתקופה האחרונה רנסאס אמיתי של דגמים חדשים, איכויות ודינאמיקה שלא היו לו בעבר. עתה, בצו האופנה האחרון מצטרף לדגמים כמו לאון ואיביזה קופרה – גם רכב פנאי – סיאט אטקה.

סיאט אטקה מושק בישראל. רכב פנאי של סיאט מגיע אלינו. צילום: סיאט

סיאט אטקה מושק בישראל. רכב פנאי של סיאט מגיע אלינו. צילום: סיאט

סיאט אטקה מצויד במנוע 1.4ל' TSI עם 150 כ"ס ו-25.5 קג"מ. הכוח יורד לגלגלים הקדמיים באמצעות תיבת הילוכים DSG ו-7 יחסי העברה. דף הנתונים מלמד על 8.6 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מירבית של 198 קמ"ש. סיאט אטקה מתבססת על הפלטפורמה המודולארית החדשה של קבוצת VW – יש לה בסיס גלגלים של 263.8 ס"מ ואורך כולל של 436.3 ס"מ (כדי לקבל מושג על המידות לקיה ספורטאז בסיס גלגלים של 267 ס"מ ואורך כולל של 448 ס"מ).

סיאט אטקה. תא הנהג מצויד במערכת מולטימדיה פולינק, יש אופציות לריפודי אלקנטרה וכסטנדרט מערכות בטיחות רבות. צילום: סיאט

סיאט אטקה. תא הנהג מצויד במערכת מולטימדיה פולינק, יש אופציות לריפודי אלקנטרה וכסטנדרט מערכות בטיחות רבות. צילום: סיאט

• להורדת המפרט המלא סיאט אטקה

צ'מפיון מוטורס תשווק את סיאט אטקה בארבע רמות גימור. כאשר ההבדלים ביניהן נעוצים בחבילות האיבזור. כך תוכלו למצא מערכת מולטימדיה FULL LINK, מצלמות 360 מעלות, מערכות בטיחות מתקדמות ואפילו מפת ניהול מנוע משתנה (סיאט דיינמיק דרייב) בגרסאות הבכירות יותר. יש בכל הגרסאות 7 כריות אוויר, עיגוני ISOFIX כאשר רק בגרסת אקסלאנס יש ניטור שטחים מתים – יתר מערכות הבטיחות האקטיביות קיימות בכל הגרסאות.

סיאט אטקה מושק בישראל. רכב פנאי קומפקטי חדש למותג סיאט אצלנו ומגיע עם חבילת איבזור מרשימה. צילום: סיאט

סיאט אטקה מושק בישראל. רכב פנאי קומפקטי חדש למותג סיאט אצלנו ומגיע עם חבילת איבזור מרשימה. צילום: סיאט

מחירים:

סיאט אטקה סטייל: 139,900 שקלים

סיאט אטקה סטייל פלוס: 145,900 שקלים

סיאט אטקה אקסלנס: 165,900 שקלים

סיאט אטקה אקסלנס פלוס: 187,900 שקלים

לטובת השקת סיאט אטקה תוצע לרוכשים "חבילת השקה" הכוללת מערך מצלמות היקפי, מערכת שמע עם 10 רמקולים, משטח טעינה אלחוטי, מושבים חשמליים, דלת תא מטען חשמלית עם חיישן ואפילו חישוקי 19 אינטש.

סיאט אטקה מושק בישראל. הוא לא גדול ולא קטן ויש חבילת השקה מעניינת. צילום: סיאט

סיאט אטקה מושק בישראל. הוא לא גדול ולא קטן ויש חבילת השקה מעניינת. צילום: סיאט

אאודי Q2 בישראל

$
0
0


רוני נאק

הבוקר הציגה צ'מפיון, יבואנית אאודי, את רכב הפנאי הקטן של אאודי, Q2. על פי פרסומי אאודי, עם בסיס גלגלים של 260 ס"מ מציע רכב הפנאי הקטן של אאודי אורך של 4.2 מטרים ורוחב של 1.79 מטרים. הגובה הוא 1.51 מטרים.

המראה של הרכב לוקח את משפחת דגמי Q למקום שונה מבחינה עיצובית. חד ומפוסל יותר עם פניה לקהל צעיר יותר מזה המסורתי של אאודי.

אאודי Q2 מושקת בישראל. תחושת פרימיום בג'יפון קומפקטי. צילום: אאודי

אאודי Q2 מושקת בישראל. תחושת פרימיום בג'יפון קומפקטי. צילום: אאודי

אאודי מציידת את Q2 במערכות הבטיחות שמוצעות ללקוחות הדגמים הבכירים, כגון מערכת PRE SENSE שבולמת את הרכב בנסיעה עירונית במקרה של קרבה למכשול. בקרת שיוט אקטיבית ועוד. בדומה לדגמים הגדולים יותר – אאודי Q5 ו-אאודי Q7, גם ב-Q2 יוצע ממשק הMMI המוכר של אאודי שכולל הפעלה באמצעות חוגה עגולה. גרסת האיבזור הבכירה תצויד בתצוגה עילית, לוח מחוונים ווירטואלי ותאורת אמביאנס.

מחירים:

אאודי Q beat: 179,900

אאודי Q2 design: 189,900

חבילת לקצרי: 24,900 שקלים

תוספת לבקרת שיוט אקטיבית: 4,900 שקלים

אאודי Q2 ממשיכה את מגמת ההתכווצות של רכבי הפנאי. אאודי Q2 תספק רף כניסה חדש למותג אאודי. צילום: אאודי

אאודי Q2 ממשיכה את מגמת ההתכווצות של רכבי הפנאי. אאודי Q2 תספק רף כניסה חדש למותג אאודי. צילום: אאודייחידת ההנעה היא מנוע 1.4ל' OCD המפיק 150 כ"ס ו-25 קג"מ. והורדת הכוח לגלגלים נעשית דרך תיבת הילוכים רובוטית עם 7 הילוכים. הבסיס היא אותה פלטפורמת MQB המשרתת דגמי אאודי רבים מה-TT ועד ל-A3 והיא חולקת רכיבים משותפים רבים עם המכוניות הללו. יחד עם זאת, ה-Q2 קצרה יותר בכ-20 ס"מ מה-Q3 שממילא לא מאד גדולה.

 

 

 

 

מבחן דרכים פיאט פולבאק

$
0
0
  • 2.4ל' 181 כ"ס/44 קג"מ
  • מטען עד 1,035 ק"ג
  • אוטומטי 5 הילוכים
  • טרנספר סופר-סלקט
  • מחיר (מבחן) 242,000 שקלים

 

בעד: מראה, איבזור, הרחבת אחריות

נגד: צריכת דלק, ביצועים עם מטען, מחסור בתאי איחסון ושקעי כוח

 

רוני נאק

ראשית זה אחלה. עצם זה שיש טנדר 4X4 חדש בהיצע זו בשורה בפני עצמה בעיקר בסגמנט קטן בו יש שתי מכוניות: אחת שרוצים (טויוטה היילקס), אחת שקונים (איסוזו דימקס). ויש עוד אחת כברירת מחדל שכאין לאחרים (מיצובישי טרייטון) ואפילו עוד אחד שטיפס במעלה השוק ויחזור בקרוב כטנדר פרימיום מאד מרשים בכוח, באיבזור וכנראה גם במחיר (פולקסווגן אמארוק).

ובכן כעת לפיאט יש נציג חדש בסגמנט ה-1 טון (גודלו עיקבי ועומד על כ-3,000 יחידות בשנה מזה כמה שנים) – טנדר ראשון ליצרן האיטלקי אשר לא מיוצר על ידו. ולא צריך להיות חניך של פטר שרייר כדי לראות שנעשתה כאן עבודת מיתוג-מחדש (rebadging) מינימאלית למיצובישי טרייטון אשר מיוצר באותו קו יצור תאילנדי.

 

טנדר פיאט פולבאק במבחן דרכים. נראה לא רע באחד מהגוונים המטאליים הרבים שיש לבחור מהם. צילום: רוני נאק

טנדר פיאט פולבאק במבחן דרכים. נראה לא רע באחד מהגוונים המטאליים הרבים שיש לבחור מהם. צילום: רוני נאק

מראה

ולמרות השינויים המזעריים – לפחות בכל האמור במרכב הוא נראה טוב. החזית הומוגנית יותר ואופקית יותר משווה לרכב מימד רוחב שהיה חסר בעיצוב של הטרייטון. הפגוש מכיל מוטיבים ממכוניות ספורט ו-SUV מודרניות ואפילו חישוקי ה-17 אינטש מתאימים בהקשר הזה. מאחור למעט המדבקות והסמלים של פיאט אין כל שינוי.

 

מבחן דרכים פיאט פולבאק. למעט הסמל על גלגל ההגה, מתג נעילת הדיפ' והמולטימדיה המקומית - זה מיצובישי 1:1. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים פיאט פולבאק. למעט הסמל על גלגל ההגה, מתג נעילת הדיפ' והמולטימדיה המקומית – זה מיצובישי 1:1. צילום: רוני נאק

תא נוסעים

גם תא הנהג והנוסעים הוא מיצובישי 1:1. להוציא הסמלים. גם האיכות הכוללת זהה כמו גם המחסור בתאי אחסון, שקעי 12V או מולטימדיה מקורית. יש לעומת זאת נעילת דיפ' מקורית, מחשב דרך, מערכת מולטימדיה מקומית של JVC שמאד לא מחמיאה למכונית ואניגמטית לתפעול, מושבי עור מחוממים ומחושמלים וזהו.

יש 7 כריות אוויר, בקרת יציבות ומשיכה, התראה על סטייה מנתיב וחיישני גשם ואורות. מצלמת החניה היא תוספת מקומית – אין חיישני חניה.

המושבים מאחור מרווחי וסבירים. יש חלונות כהים וספסל שהוא טוב למדי ונסבל. חסר חלל איחסון מאחרי המושבים או ברווח שבין הספסל לגב הקבינה.

מבחן דרכים פיאט פולבאק. מערכת ההנעה חזקה דיה כדי לתת לטנדר פיאט פולבאק יכול דינאמית טובה מאד והוא מספיק חסון לשטויות כאלה. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים פיאט פולבאק. מערכת ההנעה חזקה דיה כדי לתת לטנדר פיאט פולבאק יכול דינאמית טובה מאד והוא מספיק חסון לשטויות כאלה. צילום: רוני נאק

מערכת הנעה

על ההנעה מופקד מנוע 2.4ל' טורבו-דיזל עם נתוני תפוקה זהים לזה של המיצובישי. 181 כ"ס ב-3,500 כאשר שיא המומנט – 43.8 קג"מ מושגים ב-2,500 סל"ד גבוהים למדי. עקומת תפוקה מאד לא אופיינית לדיזל מודרני הן המיקום שלה כ-1,000 סל"ד במעלה הסקאלה והן בצרותה – תחום יעיל של 1,000 סל"ד.

הורדת הכוח היא באמצעות תיבת הילוכים אוטומטית עם 5 הילוכים. יש תפעול ידני ואף משוטים על עמוד ההגה – מאד נוח. שתי גרסאות האיבזור מקבלת תיבת העברה סופר-סלקט הכוללת דיפרנציאל מרכזי ומאפשרת נהיגה על כביש בהנעה כפולה וזה מעולה בכבישים חלקים ובעיקר בגרירה. יש גם LOW שימושי מאד לשטח וכאמור נעילת דיפ' אחורי מקורי.

מבחן דרכים פיאט פולבאק. מערכת ההנעה חזקה דיה כדי לתת לטנדר פיאט פולבאק יכול דינאמית טובה מאד והוא מספיק חסון לשטויות כאלה גם בגשם סוחף ובוץ. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים פיאט פולבאק. מערכת ההנעה חזקה דיה כדי לתת לטנדר פיאט פולבאק יכול דינאמית טובה מאד והוא מספיק חסון לשטויות כאלה גם בגשם סוחף ובוץ. צילום: רוני נאק

נהיגה

בכביש הוא מהיר באופן מפתיע. יהיה עליכם לעבור את שלב השהיית הטורבו הארוכה ואז הקטר ימריא לפנים בקצב נאה. משקל עצמי של כ-1.9 טונות לא עושה את פיאט פולבאק לקליל של החבורה אבל הוא מספיק חזק כדי לנוע באופן נמרץ. הראות החוצה טובה מאד, קל לנהג למקם עצמו במרחב וזה עוזר מאד בתימרוני חניה בעיר, במעבר בסימטאות צרות וכמובן גם בשטח.

רעש המנוע נוכח למדי בעיקר בהתנעה הקרה בבוקר – אולם הוא הולך ומתרכך ככל שעולה טמפ' העבודה. בהמשך הוא הופך לשקוף וחוזר רק בהאצות חזקות. כאן מעדיף פולבאק להשתמש במומנט המנוע מאשר לבצע הורדת הילוך מהירה – וזה יותר רושם כאילו תיבת ההילוכים מעט עצלה.

כיול המתלים הוא "טנדרי" אופייני. בחזית רך מאד וחסר ריסון. מאחור קשה וקופצני ומתאים לנשיאת משקל. שימו שם 400 ק"ג או יותר וזה יהיה בסדר. אבל גם כך – נוחות הנסיעה כשפולבאק ריק – טובה למדי לסגמנט הזה.

[See image gallery at www.automag.co.il]

אין היום יותר רכבי שטח אמיתיים – זולת הטנדרים – וכאן פיאט פולבאק מציע מרווח גחון של 21 ס"מ וזוויות גישה ונטישה מתונות יחסית אך שימושיות מספיק לעבודת שטח. למתלים מהלך יחסית ארוך לז'אנר ובהצלבה תחת עומס תוכלי לראות בעין את הפיתול הנהדר של השלדה ברווח השונה בין הקבינה לארגז בכל צד. לגמישות הזו נוספת מערכת הנעה מאד יעילה שלא נרגשת מהנפות גלגלים באוויר, שטח דל אחיזה או זוויות קיצוניות בטיפוס או במורד (ה-LOW ביחס של 1:2.566). פחות אהבתי את הזמן הארוך שלוקח לטרנספר לעבור ולשלב ממצב למצב. מה גם שתמיד צריך לעצור – וזה לא תמיד נכון (לנד רובר פתרו את זה למה לא מיצובישי/פיאט).

עם טויוטה היילקס לשלג ברמת הגולן

עם מיצובישי טרייטון לעין מיימון

בגרירה או מטען חלקי (50% שהעמסנו). רצועת הכוח הצרה והגבוהה של המנוע באה לידי ביטוי כהססנות לצאת מהמקום וסל"ד גבוה יחסית עד שהעסק מתחיל לזוז.

צריכת הדלק במבחן נעה בין 10 ק"מ לליטר בשיוט בינעירוני לבין 6 ק"מ לליטר בדילוגים בכרך בפקקים, עומסים וגשם סוחף. הממוצע עמד בסוף הנסיעה על 7.5 ק"מ/ל' (באופן ביזארי יותר צמא ממיצובישי טרייטון…).

מבחן דרכים פיאט פולבאק. חזק על כבישים חלקים בזכות הנעה כפולה לכביש - והיי! הוא גם נראה טוב. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים פיאט פולבאק. חזק על כבישים חלקים בזכות הנעה כפולה לכביש – והיי! הוא גם נראה טוב. צילום: רוני נאק

סיכום

הטנדר של פיאט – פיאט פולבאק – עורר עניין רב במהלך שלושת ימי המבחן. פעמיים עצרו אותי נהגים לשאול על המכונית ואפילו אחד מהשכנים שלי בבניין – שרגיל לראות כל מני מכוניות משונות בחניה שלי – עלה לרגל לתחקור מהיר אודות "הטנדר של פיאט". ובשורה התחתונה מבחינה פזיולוגית אין לו יתרון על המקור – מיצובישי טרייטון – הוא זול ממנו ברמת איבזור מקבילה (מבלי להתייחס כמובן להנחות או מבצעים) וכדאי שתקראו את הדיסקליימר של הרחבת האחריות המסייגת את השנתיים הנוספת רק למערכת ההנעה. ויש בחדר פיל די גדול ממנו מתעלם לגמרי הקמפיין הארצי המרשים של פיאט – שמירת הערך. מתי בפעם האחרונה ניסתם למכור פיאט יד שניה?

פיאט פולבאק – פרימיום

מנוע: 2.4 ליטר, 4 צילינדרים, טורבו דיזל
הספק: 181 כ"ס ב-3,500 סל"ד
מומנט: 43.8 קג"מ ב-2,500 סל"ד
תיבת הילוכים: אוטומטית 5 יחסים
הנעה: אחורית, כפולה קבועה, נעילת דיפ' מרכזי, הילוך כוח, נעילת דיפ' אחורי
א/ר/ג: 178/181.5/528.5 ס"מ
בסיס גלגלים: 300 ס"מ
קוטר סיבוב: 11.8 מטר
א/ר ארגז: 147/152 ס"מ
משקל ע/מ/כ: 3,100/1,035/1,875 ק"ג
מרווח גחון: 20.5 ס"מ
זוויות גישה/ נטישה: 22/30
מחיר: 242 אלף שקלים

דירוג בטיחות ראוי לציון לסובארו

$
0
0

רוני נאק

IIHS בארה"ב הוא מלכ"ר הנתמך על ידי חברות הביטוח הגדולות בארצות הברית. במשך שנים רבות מאפיין IIHS את דרגות הבטיחות של כל המכוניות הנעות על כבישי ודרכי אמריקה – מעין מקבילה של ENCAP שאנו מכירים ממבחני הריסוק למכוניות בתקן האירופאי שמגיעות לישראל. פעמים רבות, אנו נראה ציון של IIHS לדגם שמגיע אלינו עוד לפני או במקום שהוא נבחן בבדיקות ENCAP.

לפני כיומיים העניק ה-IIHS ציון לשבח ודירוג של Top safty pick+ לסובארו אאוטבק ולסובארו פורסטר (וגם לגאסי – B4  אצלנו) בזכות מערכת EyeSight. לדברי ה-IIHS זו המערכת הראשונה אשר משתמשת רק באמצעים אופטיים – ללא מכ"מ אקטיבי וקורן (מצלמות סטריאוסקופיות – אם אתם ממש חייבים לדעת) כדי להפעיל מערך בטיחות אקטיבי ומתקדם. בין המערכות מדובר בבקרת שיוט אקטיבית, בלימת חירום אוטונומית (עם זיהוי מורחב של הולכי רגל, רוכבי אופנים ואופנוענים), ובקרת סטייה מנתיב.

מערכת EYESIGHT של סובארו מוותרת על מכ"מ אבל מצליחה לזהות הולכי רגל, ורוכבי אופניים ואופנועים בנוסף למכוניות. צילום: סובארו

מערכת EYESIGHT של סובארו מוותרת על מכ"מ אבל מצליחה לזהות הולכי רגל, ורוכבי אופניים ואופנועים בנוסף למכוניות. צילום: סובארו

בעוד שבשוקי אירופה מוצעת מערכת EyeSight אצלנו היא לא קיימת בהיצע. תקבלו מובילאיי אבל אין מערכות אקטיביות כמו כאלו שיש למצא היום במכוניות כבר מרמת מחיר של 136 אלפי שקלים (מכירים קיה נירו? אולי יונדאי איוניק?). ל"שטח" נודע על מגבלה שהטיל היצרן על היבואן הישראלי לגבי המערכת הזו. אם זה אכן המצב הרי שעד שביפן לא תשתנה הגישה לא נקבל את המערכת הזו אצלנו. אולם לאור היותה זמינה ב-EU זה נראה מעט אפעס לא אמין.

קיה נירו שוברת שיאים

$
0
0


רוני נאק

מעטות הן המכוניות שזוכות לשבור שיא גינס:  בוגאטי ויירון למשל שברה שיא גינס בהיותה המכונית הסדרתית המהירה בעולם. וולוו P1800 שברה שיא בהיותה המכונית בעלת הקילומטראז' המתועד הגבוה בעולם. וכעת מצטרפת לספר השיאים של גינס מתחרה חדשה: קיה נירו.

קיה נירו קובעת שיא גיניס לחציה החסכונית ביותר של ארה"ב. צילום: קיה

קיה נירו קובעת שיא גיניס לחציה החסכונית ביותר של ארה"ב. צילום: קיה

דברו איתנו על קיה נירו

מבחן דרכים קיה נירו

קיה נירו הפכה למכונית ההיברידית שהצליחה לסיים מסע מחוף לחוף –מלוס אנג'לס לניו יורק- תוך לגימת הכמות המזערית ביותר של דלק. על פי הנתונים שיוצגו כבר בשנה הבאה בספר השיאים של גינס, קיה נירו הצליחה להשלים את המסע כשהיא צורכת 3.7 ליטרים ל-100 קילומטרים. בסך הכול, ב-5978 הקילומטרים שעברה קיה נירו מלוס אנג'לס לניו יורק, היא נדרשה רק ל-4.1 תדלוקים- ושתתה רק 183.5 ליטרים של דלק

רק 183.5 ליטרים של בנזין נטול עופרת כדי לנהוג מחוף אל חוף בקיה נירו. שיא גיניס חדש למכוניות היברידיות. צילום: קיה

רק 183.5 ליטרים של בנזין נטול עופרת כדי לנהוג מחוף אל חוף בקיה נירו. שיא גיניס חדש למכוניות היברידיות. צילום: קיה

הנירו שוברת השיאים, חשוב לציין, הייתה קיה נירו רגילה, סידרתית וסטנדרטית לחלוטין, שאינה שונה מהותית מקיה נירו שנמכרות בישראל, כזו שצוידה במנוע 1.6 ליטרים המפיק 103 כוחות סוס ומנוע עזר חשמלי המפיק 43 כוחות סוס. לדברי אורת' הנריק, סגן נשיא תכנון מוצר בקיה ארה"ב, "אנו מרוצים מאוד מהביצועים שוברי השיאים. רצינו לבנות רכב שמציע שימושיות, מראה נאה וצריכת דלק מצוינת והכניסה לספר השיאים של גינס בהחלט מאשרת את המאמצים שהושקעו".


פולקסווגן טיגואן הכי בטוח ב-2016

$
0
0


רוני נאק

פולקסווגן טיגואן הוא רכב הכביש שטח הבטוח ביותר שהוצג בשנת 2016, כך קובע ארגון הבטיחות העולמי EURONCAP. לקראת סוף 2016 מפרסם הארגון רשימה של כלי הרכב השונים שנבחנו-ופולקסווגן טיגואן כאמור הוא רכב הכביש שטח הבטוח ביותר מבין כל הדגמים שרוסקו השנה.

על פי דירוג EURONCAP , פולקסווגן טיגואן זכה ל-96% בסעיף ההגנה על המבוגרים, 84% בסעיף הגנה על ילדים, 72% בסעיף הגנה על הולכי רגל ו-68% בסעיף הנוגע לנוכחות של מערכות התראה ובטיחות מתקדמות/אקטיביות המסייעות לנהג במלאכת בלימת הרכב ואי-סטייה מנתיב.

סיאט אטקה מקבל ציון לשבח מאירגון ENCAP המדרג את בטיחות המכוניות. צילום: NCAP

סיאט אטקה מקבל ציון לשבח מאירגון ENCAP המדרג את בטיחות המכוניות. צילום: NCAP

 

כמה עולה סיאט אטקה?

אופניים שורפים יותר בנזין

חשוב לציין ששנת 2016 נחשבת לשנה חשובה בתולדות הארגון – השנה הוחלט ב-EURONCAP  בפעם הראשונה לכלול בדירוגי הארגון את מערכות הבטיחות האקטיביות, כלומר מערכות המסייעות לנהג. רכבים שאינם מצוידים במערכות "נענשו" על ידי הארגון. לדוגמה, רק לאחרונה קבע הארגון כי סוזוקי איגניס זוכה רק לשלושה  כוכבי בטיחות בגרסה ללא מערכות בטיחות אקטיביות, ציון נמוך למדי, ורק בהינתן הימצאן של מערכות בטיחות זוכה סוזוקי איגניס בחמישה כוכבים.

5 כוכבי בטיחות לסוזוקי איגניס החדשה אשר תגיע אלינו ברבעון הראשון. ללא מערכות הבטיחות המתקדמות סוזוקי איגניס מקבלת 3 כוכבים. צילום: NCAP

5 כוכבי בטיחות לסוזוקי איגניס החדשה אשר תגיע אלינו ברבעון הראשון. ללא מערכות הבטיחות המתקדמות סוזוקי איגניס מקבלת 3 כוכבים. צילום: NCAP

לצד פולקסווגן טיגואן מציין EURONCAP  דגם נוסף לשבח – שלמעשה אינו כה שונה מטיגואן: סיאט אטקה, החולקת עם הטיגואן פלטפורמה. לפי  EURONCAP ביצועי סיאט אטקה במבחני הריסוק היו "מצוינים".

פולקסווגן טיגואן עם 7 מושבים

$
0
0

רוני נאק

גרסתו ה"ארוכה" של פולקסווגן טיגואן תיקרא באירופה ALLSPACE, כך מודיעה פולקסווגן באופן רשמי. פולקסווגן טיגואן ALLSPACE  תיחשף באופן רשמי בתערוכת הרכב שתתקיים בחודש הבא בדטרויט- ותיקרא ALLSPACE  באירופה-ו"טיגואן" בארה"ב ובסין. פולקסווגן עצמה אינה מפרסמת נתונים רבים אודות ALLSPACE  החדש- ומציינת רק שמדובר בטיגואן שלבסיס הגלגלים שלו התווספו 11 סנטימטרים, הודות לשלדת MQB  המודולארית של פולקסווגן-שמימדיה ניתנים לשינוי.

פולקסווגן טיגואן עם 7מושבים ומרכב מאורך ייחשב בחודש הבא בדטרויט בתערוכת הרכב. איור: VW

פולקסווגן טיגואן עם 7מושבים ומרכב מאורך ייחשב בחודש הבא בדטרויט בתערוכת הרכב. איור: VW

דברו איתנו על רכב פנאי של פולקסווגן

פולקסווגן טיגואן הכי בטוח ב-2016

בנוסף מציינת פולקסווגן שה-ALLSPACE  יצויד בשבעה מקומות ישיבה – ומה שפולקסווגן מגדירה כ"שפע של אפשרויות אבזור וציוד". פולקסווגן טרם פרסמה תמונות רשמיות של הטיגואן הארוך-ולעת עתה מסתפקת בשני איורים ראשונים.

 

יגואר F-Pace היקרה ביותר?

$
0
0

רוני נאק

יגואר F PACE שהוזמנה ואובזרה על ידי איאן קאלום, המעצב הראשי של יגואר, נמכרה בסכום שיא של 102,500 לי"סט במכירה פומבית, שנועדה לגייס כספים למען עובדים בתעשיית הרכב הבריטית. בעוד שמחיר F PACE  רגילה בבריטניה מתחיל ב-35,000 ליס"ט, כאן מדובר ביגואר F PACE  שקאלום עצמו בחר עבורה את הפריטים ה"מתאימים" מתוך רשימת האופציות הארוכה, כדי להפוך אותה לF PACE  ה"אידיאלית".

יגואר FPACE שעוצבה אישית על ידי המעצב איאן קולום נמכרה ב-102,500 לי"סט. איור מקורי של הרכב מצטרף לספר הרכב החתום על ידי המעצב. צילום: יגואר

יגואר FPACE שעוצבה אישית על ידי המעצב איאן קולום נמכרה ב-102,500 לי"סט. איור מקורי של הרכב מצטרף לספר הרכב החתום על ידי המעצב. צילום: יגואר

בין היתר, יגואר  F PACE של קאלום (V6 3.0) צבועה בגוון אפור STORM , מצוידת בגלגלי 22 אינץ' שחורים (שאינם מופיעים ברשימת האופציות הרגילה), עור בגוון "הבנה שחור" בתפירת יד בגימור פנינה – וגם בספר רכב מיוחד המפרט את רשימת האבזור, חתום על ידי קאלום-שהוסיף גם סקיצה בסגנון חופשי של ה-F PACE. לדברי קאלום: "נהניתי לעצב את ה- F PACE ואנו גאים מאוד בתוצאה. אך מהדורה מיוחדת זו היא במהותה היגואר F PACE  האולטימטיבי שלי. הצבע השחור של החישוקים משתלב היטב בצבע האפור של המרכב וחישוקי ה-22 אינץ' מאפשרים לרכב להיראות כאילו הוא בתנועה גם כשהוא עומד".

זה האיש - איאן קולום - אשר אחראי על המראה החדש והמלהיב של יגואר. צילום: יגואר

זה האיש – איאן קולום – אשר אחראי על המראה החדש והמלהיב של יגואר. צילום: יגואר

עשירים נוהגים בפורד

$
0
0


רוני נאק

בואו נאמר, סתם למען הטיעון, שיש לכם הכנסה שנתית של 250 אלף דולר. ואתם חיים בארצות הברית. כלומר, אם למען הטיעון כמובן אנחנו נשווה את זה לישראל, פירושו של דבר שהכנסתכם שוות ערך לכשני מיליון שקל בשנה. אז איזה רכב הייתם רוכשים? הלב אומר פרארי, ההיגיון אומר יגואר F PACE  עם סופרצ'ארג'ר. אבל אנחנו מציאותיים, אז דיפנדר, קומפלט עם מנוע LS, הגבהה ושתי נעילות. ככה אנחנו. צנועים.

לקסוס RX נכנס לרשימת העשירים רק במקום הרביעי - אפילו שנראה כמו הגיפון של דארת' ווידר. צילום: לקסוס

לקסוס RX נכנס לרשימת העשירים רק במקום הרביעי – אפילו שנראה כמו הגיפון של דארת' ווידר. צילום: לקסוס

אבל במציאות, כך מתברר, מיליונרים הם באמת צנועים. כך עולה מנתונים שחושפים האנליסטים של EDMUNDS  האמריקאי, שביצעו פילוחים של רכישות רכב לא רק לפי המותג, אלא גם לפי גובה ההכנסה הממוצעת. הניתוח מתייחס להכנסה בגובה של 250 אלף דולר בשנה ומעלה, כלומר לא בדיוק הכנסה שמשתווה לזו של מארק צוקרברג, אך בהחלט הכנסה מכובדת. מאוד. במיוחד במונחים אמריקאים.

אז מה במקום הראשון של מצעד הרכישות של עשירי ארצות הברית, בנטלי בנטיאגה? לא בדיוק. למעשה, הרכב הנרכש ביותר על ידי בעלי הכנסה של מעל 250 אלף דולר בשנה הוא (מחיאות כפיים)…פורד F150. כן. טנדר.

ג'יפ גרנד צ'ירוקי יהיה הבחירה השניה שלך אם תהיה בעל הכנסה גבוהה בארה"ב. צילום: ג'יפ

ג'יפ גרנד צ'ירוקי יהיה הבחירה השניה שלך אם תהיה בעל הכנסה גבוהה בארה"ב. צילום: ג'יפ

במקום השני ברשימת הדגמים שרוכשים העשירים נמצא ג'יפ גראנד צ'רוקי. החדש, זה שמיוצר עם ארבעה מתלים נפרדים. ומה עם קצת שטח למען הנפש? כאן יש חדשות טובות. בעלי האמצעים בארצות הברית קונים רנגלרים. והרבה. ג'יפ רנגלר נמצא במקום השלישי ברשימת הרכישות של עשירי ארצות הברית, מה שלפחות מבהיר היטב שהכסף הולך לתחביבים ופנאי. שאפו.

ג'יפ רנגלר - איזה יופי! יש עוד תקווה שהעולם לא יתמלא בפריוסים ואיוניקים...ג'יפ רנגלר הוא הרכב השלישי המבוקש ביותר בקרב עשירי ארה"ב. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגלר – איזה יופי! יש עוד תקווה שהעולם לא יתמלא בפריוסים ואיוניקים…ג'יפ רנגלר הוא הרכב השלישי המבוקש ביותר בקרב עשירי ארה"ב. צילום: ג'יפ

במקום הרביעי נמצא לקסוס RX ואחריו, במקום החמישי ב.מ.וו X5. מכאן הרשימה תופסת כיוון פרקטי להפליא: במקום השישי נמצא האובאלי הכחול- פורד אקספלורר ואילו במקום השביעי טויוטה היילנדר. את המקום השמיני תופס הונדה פיילוט ואילו במקום התשיעי אחיו הקטן – הונדה CRV. את הרשימה סוגרת (סוף סוף) מכונית סדאן – הונדה אקורד.

סקודה אוקטביה יוצאת לשטח

$
0
0

רוני נאק

במהלך השנים האחרונות, לצד שטף של רכבי פנאי, חלקם הגדול בעלי הנעה קדמית בלבד, אנו עדים לעליה בפופולאריות של מגמה הפוכה: מכוניות משפחתיות לחלוטין שזוכות להגבהה ולמערכת הנעה כפולה אמיתית, כזו שמיועדת לאפשר להן להגיע באומץ לקרח, שלג ואפילו חול.

זו סובארו REX משנת 83'. הסובארו הקטנה צוידה כבר אז עם הנעה כפולה קבועה ומנוע טורבו קטן בנפח 544 סמ"ק שהפיק 40 כ"ס. צילום: סובארו

זו סובארו REX משנת 83'. הסובארו הקטנה צוידה כבר אז עם הנעה כפולה קבועה ומנוע טורבו קטן בנפח 544 סמ"ק שהפיק 40 כ"ס. צילום: סובארו

AMC  בארה"ב הייתה הראשונה שעשתה זאת, עוד בשנות ה-70 עם מכונית סטיישן תמימה שזכתה להנעה כפולה – אך סובארו הייתה זו שהפכה למזוהה ביותר עם הז'אנר. עם זאת, לא נשכח בדרך את טויוטה טרסל, את הדגמים המשפחתיים של סוזוקי, אפילו את גרסת ה-4X4 של מיצובישי לאנסר-וגם את סקודה. כן, לסקודה יש בהחלט דגם משפחתי, סטיישן, מוגבה: הוא נקרא סקאוט.

סקודה אוקטביה סקאוט - לא רק חבילת איבזור גם הגבהת מתלים והנעה כפולה. אוקטביה פותחת את עידכון הדגם עם ספייס (סטיישן) כפול הנעה. צילום: סקודה

סקודה אוקטביה סקאוט – לא רק חבילת איבזור גם הגבהת מתלים והנעה כפולה. אוקטביה פותחת את עידכון הדגם עם ספייס (סטיישן) כפול הנעה. צילום: סקודה

כעת, במסגרת הרה אורגניזציה שסקודה מבצעת בהיצע דגמי האוקטביה מציגה היצרנית גם גרסת סקאוט חדשה, שעברה את כל שדרוגי המראה של משפחת האוקטביה המחודשת. הסקאוט מוגבהת ב-30 מילימטרים ביחס לסקודה אוקטביה רגילה, ומוצעת רק בגרסת סטיישן-ורק בגרסאות בעלות הנעה כפולה. כדי להבדיל בין סקאוט ובין אוקטביה רגילה, זוכה הסקאוט למיגון תחתון, פגוש שונה, חיפויי גלגלים כהים וגם-מיגון למערכת הבלימה. מערכת ההנעה הכפולה מוכרת היטב – וכוללת דיפרנציאל מרכזי המחלק את הכוח באופן אלקטרוני בין הסרנים-ותוספת מבורכת- מערכת EDL, כלומר דיפרנציאלים בעלי נעילה אלקטרונית בשני הסרנים במערכת ניתן לשלוט במידה מסוימת, באמצעות מצב OFFROAD.

סקודה אוקטביה סקאוט - לא רק חבילת איבזור גם הגבהת מתלים והנעה כפולה. אוקטביה פותחת את עידכון הדגם עם ספייס (סטיישן) כפול הנעה. צילום: סקודה

סקודה אוקטביה סקאוט – לא רק חבילת איבזור גם הגבהת מתלים והנעה כפולה. אוקטביה פותחת את עידכון הדגם עם ספייס (סטיישן) כפול הנעה. צילום: סקודה

היצע המנועים כולל שתי גרסאות של מנוע  TDI 2.0 המוכר של סקודה – אחת מפיקה 150 כוחות סוס – ומזניקה את הסקאוט ל-100 קמ"ש תוך 9.1 שניות-והשנייה מפיקה 184 כוחות סוס, מספיק כדי לזנק ל-100 תוך 7.8 שניות מכובדות. אה, עוד דבר חשוב: דווקא בגלל מנועי הדיזל, הסיכוי שנראה את הסקאוט בישראל נמוך למדי. כאן אוהבים בנזין. חבל.

 

וידאו: פורד רפטור

$
0
0

רוני נאק

יש לנו פינה חמימה ונעימה כזאת בלב, לפורד ראפטור. מנוע מפלצתי עם שני מגדשי טורבו, תיבה אוטומטית עם הרבה מהירויות, בולמים מקוריים של פוקס, מיגונים מקוריים, כמה מאות כוח סוס,אנחנו אוהבים ראפטור.

קן בלוק, מתברר, גם אוהב ראפטור. כשהוא לא מתחרפן במוסטאנג הסופר משופרת שלו ברחובות לונדון, או בפיאסטה WRC (בערך,אחרי השיפורים שהיא עברה,היא כבר לא חוקית אפילו ל-WRC) – הוא לוקח טנדר פורד ראפטור לחורף, שיהיה לו לשלג. את כל היתר, חבל לפרט: הכי טוב לצפות:

גמדי הזעם של דייהטסו

$
0
0


רוני נאק

לאמריקאים שאוהבים שיפורי רכב יש את SEMA, ליפאנים שאוהבים שיפורי רכב יש את טוקיו אוטו סאלון, שתיפתח בעוד כשבועיים. וכמו בארצות הברית, שם יצרני הרכב מחבקים בחום את סצנת הטיונינג, גם ביפן יצרני הרכב לומדים היטב שמכונית היא רק דף חלק-וככל שניתן יותר לשפר אותה כך עולה הסיכוי שיקנו אותה. ראו ערך דייהטסו, יצרנית קטנה במיוחד (פעם יובאו מכוניות דייהטסו לישראל, למי שזוכר את הטריוס, עד שדייהטסו החליטה שלא משתלם לה לייצר מכוניות בתקן אירופאי- ולכן היבוא לישראל הופסק) שהחליטה להשתולל על היצע הדגמים הקיימים, בעיקר מכוניות קיי (רכב עירוני קטן) כדי להוכיח מה אפשר לעשות עם קצת דמיון והרבה כסף.

זה דייהטסו קרוס פילד - גרסת פנאי של המכונית האורבאנית ממותג דייהטסו. צילום: דייהטסו

זה דייהטסו קרוס פילד – גרסת פנאי של המכונית האורבאנית – אקטיבה – ממותג דייהטסו. צילום: דייהטסו

אחת המכוניות היותר מעניינות שדייהטסו תציג היא גרסת ה-CROSS FIELD  של הדייהטסו אקטיבה, שתוצג לצד גרסת CROSSFIELD  של דייהטסו WAKE. כפי שהשם מרמז, מדובר במעין גרסאות פנאי מוגבהות, עם תוספת צנועה למרווח הגחון ובתי גלגלים מחופים בפלסטיק שחור.

זה דייהטסו וויק קרוספילד - ואולי גרסת הפנאי הראשונה למכונית מהז'אנר הווירדי והמקסים הזה. צילום: דייהטסו

זה דייהטסו וויק קרוספילד – ואולי גרסת הפנאי הראשונה למכונית מהז'אנר הווירדי והמקסים הזה. צילום: דייהטסו

אך את עיקר תשומת הלב תופסת מעין גרסת פיק אפ של דייהטסו קופן, הרודסטר הזעירה והמוגדשת של דייהטסו, שזכתה לטיפול שהופך אותה לסוג של טנדר דריפטים קטן, כולל כנפיים קדמיות בולט און, כלוב התהפכות מובנה ופגוש קדמי שמיועד כנראה לאפשר לקופן-טנדר-דריפטים לקבל שפע של אוויר קר לאינטרקולר, וגם לתפוס זבובים.

 


אאודי Q8

$
0
0

רוני נאק

האם אאודי תיכנס לפלח השוק של רכבי הכביש שטח האולטרא יוקרתיים? אם חשבתם בוודאי כי אאודי Q7 הוא פסגת היכולת של היצרנית הגרמניה (Q7 מיוצר אגב בסלובקיה), כדאי שתחשבו שנית: לקראת תערוכת דטרויט שתתקיים בחודש ינואר הקרוב חושפת אאודי פרטים ראשונים אודות קונספט חדש לרכב כביש שטח גדול – שיקרא, שלא במפתיע, Q8. על פי אאודי, ה-Q8 ממחיש את יכולתה של החברה בכל הקשור בעיצוב של מרכבי קופה ומרווח פנימי של רכבי כביש שטח בגודל מלא (אהמ, שמענו את זה פעם, כנראה בהשקת ב.מ.וו X6).

איור של קונספט אאודי Q8. קופה ענקי לשטח בקרוב בנשק וסע הקרוב לביתך. למה כל המכוניות הגרמניות נראות כועסות? צילום: אאודי

איור של קונספט אאודי Q8. קופה ענקי לשטח בקרוב בנשק וסע הקרוב לביתך. למה כל המכוניות הגרמניות נראות כועסות? צילום: אאודי

לדברי מארק ליכט, אחראי העיצוב של אאודי: "עם ה-Q8 קונספט, יצרנו חוד חנית להיצע דגמי ה-Q  של אאודי. העיצוב רומז על ספורטיביות ועל יוקרה. ובנוסף, אנו מאמינים שאחד ההיבטים החשובים ברכב זה הוא שהוא משלב בין מרווח פנים משמעותי ובין היכולת להושיב ארבעה נוסעים בנוחות בארבעה מושבים למרות קו הגג השטוח".

דברו איתנו על אאודי חדשה

נהגנו בפיג'ו 3008 החדש

לנו נותר רק לחכות ולראות מה יעשו באאודי. בניגוד לב.מ.וו- שכבר הציגה את ה-X6 וה-X4, שהיצרנית מגדירה כגרסאות "קופה-ארבע דלתות" של רכבי הכביש שטח שלה ולמרצדס שהציגה את ה- GLE קופה, אאודי טרם הציגה עד כה רכבי כביש שטח בתצורת קופה, וכנראה שהיצרנית הבינה היטב שאיחור אופנתי למסיבה – והתעלמות מנישה חדשה ורווחית בשוק רכבי הכביש שטח הצומח-עלולה לעלות לה לא מעט. אז בינתיים אנו מסתפקים באיורים-ומחכים לינואר, אז ייחשף הקונספט ה"אמיתי".

איזה רכב פנאי מאריך ימים?

$
0
0

רוני נאק

כמה שנים תחזיקו רכב טוב בבעלותכם? שלוש? חמש? שבע? תכל'ס, נהיה תמימי דעים: מכונית שמוחזקת בידי בעליה מעל חמש שנים היא כנראה מעין סוג של סופר מכונית, כזו שהצליחה לייצר קשר רגשי עמוק הנובע מאמינות מופלגת, חוויית נהיגה מרוממת נפש ושפע של חוויות טובות.

בארצות הברית, כך עולה ממחקר שמתפרסם השבוע, מדובר בעיקר ברכבי פנאי-ובאופן אבסולוטי במותגים יפאניים. כך מפרסם מנוע החיפוש iseecars ,שניתח מעל 2.5 מיליון מכוניות שנרכשו בארה"ב אשר נמכרו בין ינואר לאוקטובר השנה. מניתוח הנתונים עולה כי רק 12.9% מבעלי רכבים בארה"ב יחזיקו במכונית מסוימת מעל עשור- ואלה הם הדגמים שקיים הסיכוי הגבוה ביותר שיוחזקו עשור:

הונדה פיילוט. כשליש מבעליו יחזיקו בו מעל לעשור. צילום: הונדה

הונדה פיילוט. כשליש מבעליו יחזיקו בו מעל לעשור. צילום: הונדה

מבחן דרכים טויוטה היילנדר

מבחן דרכים הונדה CRV

במקום הראשון נמצא הכביש שטח הגדול של טויוטה (כלומר בינוני במונחים אמריקאים)-היילנדר הייבריד-ש32.1% מבעליו יחזיקו מעל עשור שלם. במקום השני נמצאת טויוטה נוספת-פריוס, אשר 32% מבעליה מסרבים להיפרד ממנה לשלום לאחר עשור שלם. במקום השלישי שוב טויוטה-ושוב היילנדר- אך הפעם בגרסה לא היברידית, ש-29% מבעליו יחזיקו מעל עשור. ובמקום הרביעי, שוב טויוטה. הפעם סיינה, 28.7% מבעליה יאכלסו בה את משפחתם למשך יותר מעשר שנים. את המקום החמישי תופס הכביש שטח הבכיר של הונדה; הפיילוט ש 27.2% מבעליו יקיימו עמו מערכת יחסים של יותר מעשור.

סובארו פורסטר. כרבע מבעליו יחזיקו בו מעל לעשור. צילום: סובארו

סובארו פורסטר. כרבע מבעליו יחזיקו בו מעל לעשור. צילום: סובארו

אחריו במקום שישי הונדהCRV  עם 25.2% מבעליו שיחזיקו בו מעל עשר שנים-ואחריו טויוטה RAV4 עם 24.9% מן הבעלים שיסעו בו יותר מעשר שנים. את הרשימה סוגרים בהתאמה במקום השמיני סובארו פורסטר (24.2%),לקסוס RX  היבריד (24.1%) והונדה אודיסי (24%).

בית המשפט נגד פולקסווגן

$
0
0

רוני נאק

כפי שדיווחנו בשבוע שעבר, פולקסווגן הגיעה להסדר מול הממשל האמריקאי בכל הנוגע לתיקון ורכישה של עשרות אלפי רכבים בעלי מנועי V6 טורבו דיזל, בין היתר מדגמי פולקסווגן טוארג ואאודי Q7. כעת מגיע תורם של בעלי הרכבים – שיש לפצות בגין עוגמת נפש וירידת ערכם.

בעלי פולקסווגן טוארג דיזל אמריקאים יקבלו פיצוי מ-VW בשל עגמת נפש וירידת ערך בעקבות פרשת דיזלגייט. צילום: פולקסווגן

בעלי פולקסווגן טוארג דיזל אמריקאים יקבלו פיצוי מ-VW בשל עגמת נפש וירידת ערך בעקבות פרשת דיזלגייט. צילום: פולקסווגן

דברו איתנו על רכבי הפנאי של אאודי

מבחן דרכים אאודי Q7 מול וולוו XC90

לדברי צ'ארלס ברייר, שופט מחוזי בסאן פרנסיסקו, פולקסווגן הגיעה להסדר במסגרתו תשלם "סכום מהותי" לבעלי הרכבים המצוידים במנועי V6 דיזל-רשימה הכוללת בין היתר את אאודי Q7, פולקסווגן טוארג וגם בן הדוד-פורשה קאיין דיזל. למרות שסכום הפיצוי טרם נחשף, לפי הערכות הוא עשוי להגיע בכללותו עד 17.5 מיליארד דולר. אאוץ'

מבחן אופניים BH LYNX 6

$
0
0

רוני נאק

בפעם האחרונה שרכבנו על אופניים מ-BH היו אלו אופני כניסה בסיסיים עם שלדת אלומיניום וזנב קשיח. הפעם, כמעט שנה אחרי, לקחנו מההיצע את האופניים בקצה השני של הסקאלה. דגם אנדורו/AM עם שלדת קרבון (סיבי פחמן), מהלך מתלים של 160 מ"מ ואביזרי קצה.

מבחן אופניים BH LYNX 6. שלדת קרבון יפנית, מתלה אחורי בתיכנון של דייב וויגל וקיט אביזרי קצה. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים BH LYNX 6. שלדת קרבון יפנית, מתלה אחורי בתיכנון של דייב וויגל וקיט אביזרי קצה. צילום: רוני נאק

האופניים

לינקס LYNX –  – הוא השם המשותף לכל דגמי השיכוך המלא של BH ואופני המבחן הם לינקס 6 כאשר ה-"6" מציין את מהלך המתלה באינטשים שזה יוצא בערך 160 מ"מ. הדגם הזה ניצב בראש פירמידת הדגמים של BH הספרדית כאופניים האגרסיביים והמצוידים ביותר של המותג כאשר המשימה שלהם בחיים היא לספק הרבה בטחון במהירות גבוהה, על אלמנטים טכניים ובסינגלים מפותלים ותלולים. מצד שני של משוואת האנדורו הקלאסית, יהיה עליהם לספק גם יכולת טיפוס טובה ולא להעניש את הרוכב בקטעי הקישור האופקיים.

מבחן אופניים BH LYNX 6. רק 12.5 ק"ג להרים לתא המטען. תודה להונדה על הסיוע בהפקת הכתבה. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים BH LYNX 6. רק 12.5 ק"ג להרים לתא המטען. תודה להונדה על הסיוע בהפקה. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים הונדה סיוויק טורר

מבחן אופני הרים BH EXPERT 7.5

קופץ לעין

כמה דברים. ראשית שלדת הקרבון – לא בחירה שכיחה בקבוצה – שגם מגיעה מספק יפני של חומר הגלם – TORAY  – בעוד שמרבית התעשייה משתמשת בקרבון טאיווני. השלדה עשויה מקשה אחת – מונוקוק – ובעלת כל הפיצ'רים והגיאומטריה שתצפו לה מעיצוב שלדה מודרני ואגרסיבי. והגיאומטריה מאייתת את המילה "כיף". תמוכות שרשרת קצרצרות – רק 426 מ"מ, זווית היגוי שטוחה של 67 מעלות, דרופ קטן של הקרנק ו-REACH  ארוך. אותה נוסחה מודרנית שמאחור כווצה והתכנסה מעט ובחזית נמתחת לפנים.

מבחן אופניים BH LYNX 6. בולם אחורי של FOX עם שלושה מצבי שיכוך ותליה "צפה" בין שני רכיבי מתלה נעים. מאד יעיל וסופג דברים קטנים כגדולים. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים BH LYNX 6. בולם אחורי של FOX עם שלושה מצבי שיכוך ותליה "צפה" בין שני רכיבי מתלה נעים. מאד יעיל וסופג דברים קטנים כגדולים. צילום: רוני נאק

מתלה אחורי – SPLIT PIVOT  – המפריד בין כוחות הדיווש, בלימה ועבודת המתלה. ויש כאן משחק מילים למביני דבר. המתלה פותח בעזרת דייב וויגל – גורו בענייני מתלים ומי שאחראי על המתלים של איביס, PIVOT ומותגי על רבים אחרים. היכן שתיתקלו בצמד האותיות DW – זה זה.

מבחן אופניים BH LYNX 6. אקזוטיקה באוויר בייבי! מעצורי מאגורה MT5 עם 4 בוכנות תלויים בקצה של רוקשוק פייק נהדר. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים BH LYNX 6. אקזוטיקה באוויר בייבי! מעצורי מאגורה MT5 עם 4 בוכנות תלויים בקצה של רוקשוק פייק נהדר. צילום: רוני נאק

קיט האביזרים – בעוד שכבר התרגלנו לסידור של 1X11 באופניים רבים (SRAM X01 ) נדיר למצוא את המעצורים של מאגורה. MT5  עם קליפרים בעלי 4 בוכנות הם מוצר קצה ייחודי אצלנו. ידיות קרבון, מערכת מגנטית המחליפה את קפיצי הרפידות ועוד גודיז שמקפיצים את המוצר הזה לסטאטוס של אקזוטיקה. מוט מושב הידראולי מתבקש וחבילת המתלים היא כרגע הכי טובה שיש בתעשייה עם רוקשוקס פייק 160 מ"מ בעל מהלך משתנה ומאחור פוקס DPS עם שלושה מצבים ופיקוד מהכידון.

[See image gallery at www.automag.co.il]

רכיבה

ככל שרכבתי מהר יותר האופניים זרחו יותר עם תחושה נפלאה שלמתלים כאילו אין "תחתית" למהלך – ספיגה נפלאה ושיכוך מדויק. הזנב הקצרצר של השלדה מאפשר הנפה מאד קלה של הגלגל הקדמי גם במורד ותכונות ניהוג זריזות הפכו את ה-BH האלו לפינוק אמיתי ביער או במורד תלול, מהיר ומסולע בהר הנגב. שינוי קו תוך כדי מורד דרדרת פשוט הסתכל לכיוון ואתה שם. הבלמים היו נהדרים בקצב בינוני – אבל דווקא בעומס רב חסרה לי עוצמת נשיכה החלטית יותר. בכל אותו הזמן הם שמרו על תקשורת טובה ואיפשרו לי לחוש את סף הנעילה בקצות האצבעות. לאופניים הללו הייתי רוצה עוצמת בלימה נוספת אולי דיסק קדמי גדול יותר מה-180מ"מ המקורי שעל האופניים.

ציפיתי לסבול בעליות. ושמחתי שטעיתי. האופניים שוקלים רק 12.5 ק"ג (שזה קל מאד לאופני 160 מ"מ) ועם היכולת לנעול את המתלה האחורי ולקצר את המהלך של המזלג (כל זה בתנועה כמובן) אפשר היה לטפס בקלות יחסית גם את המעלות הארוכים והמייגעים ביותר. ללא נעילת הבולם הרבה אנרגיה תישרף סתם – למרות הצהרת BH שהמתלה מסוגל להתמודד עם זה.

מבחן אופניים BH LYNX 6. כיפיים במורדות טכניים ולא מענישים בטיפוסים. חלופה מעניינת וזולה יותר למותגים האמריקנים. צילום: רוני נאק

מבחן אופניים BH LYNX 6. כיפיים במורדות טכניים ולא מענישים בטיפוסים. חלופה מעניינת וזולה יותר למותגים האמריקנים. צילום: רוני נאק

סיכום

איכות כללית מצוינת, שלדה קרבון קלה עם מתלה מתקדם וקיט אביזרי קצה מרשים הם רק חלק מהיתרונות של האופניים הללו. הייתי מחליף לסטם קצר יותר, ולצמיגים המתאימים יותר לישראל מהמישלנים המקוריים.

קשה למותג חדש – ספרדי ולא מוכר – לפרוץ לשוק שמונע על ידי טרנדים ואופנות. ואחד האמצעים לעשות זאת הוא דרך תמחור. כך שהאופניים הללו – מבציר 2016 – עולים 18,750 שקלים. נכון, זה הרבה כסף באופן אבסולוטי אולם אלפים רבים מתחת למתחרים בעלי שלדת קרבון וקיט מקביל.

בשורה התחתונה. יש ל-BH מוצר שמאד מתאים לסצינה המקומית שלנו – כאשר המכשול העיקרי שעליו להתגבר עדיין היא של המותגיות של הרוכבים.

תודה להונדה שסייעה עם הונדה סיוויק טורר שתא המטען שלה בלע בקלות שני זוגות אופניים וציוד מלא ליום רכיבה ארוך בנגב. צילום: רוני נאק

תודה להונדה שסייעה עם הונדה סיוויק טורר שתא המטען שלה בלע בקלות שני זוגות אופניים וציוד מלא ליום רכיבה ארוך בנגב. צילום: רוני נאק

קשה לצפיה! G קלאס משופר עם 840 סוסים

$
0
0

רוני נאק

בואו נדמיין שיש לכם מרצדס G  קלאס – סוג של הצהרה שקטה על עוצמה וכסף ששוקלת יותר משתי טונות ומסוגלת לנסוע בכל מקום, אך לכם זה כנראה לא מספיק. אתם צריכים סוג של הצהרה רועשת על עוצמה וכסף, אז ברוכים הבאים למנסורי!

סדנת הטיונינג הגרמנית שנוסדה בשלהי שנות ה-80 על ידי קורוש מנסורי במטרה להפוך מכוניות על ורכבי שטח יוקרתיים למשהו הרבה יותר בולט. הקונים בשנות ה-80 רצו דברים כאלה ומתברר שגם כיום יש בהחלט מי שיקנה: טסלה מודל S, אסטון מרטין, מקלארן, פורשה, במנסורי יודעים לקחת את כולן, להוסיף ספוילרים, מתלים והרבה כוחות סוס ולשחרר לכביש, בדרך כלל לכביש במפרץ הפרסי.

סדנת מנסורי עושה מרצדס G קלאס. שינויי מרכב, שיפורי מנוע וגלגלים גדולים. צילום: מנסורי

סדנת מנסורי עושה מרצדס G קלאס. שינויי מרכב, שיפורי מנוע וגלגלים גדולים. צילום: מנסורי

כעת משחרת מנסורי ערכת שיפורים חדשה למרצדס G  קלאס, שאמורה לקחת את הG  קלאס הלא כל כך תמים ולהפוך אותו למשהו מאוד לא תמים: ראשית הבודיקיט: במנסורי מדגישים שהבודיקיט החדש (צהוב, ברור שצהוב) כולל צמד פגושים עשויים מקרבון פייבר קליל (הגיוני, לחיסכון בדלק בG קלאס) וניפוחים קדמיים ואחוריים לכנפיים שמרחיבים את הG  קלאס בארבעה סנטימטרים.

למי שמעוניין, יש גם מכסה מנוע חדש, ציפוי קרבון פייבר (אמיתי) לגג וספוילר אחורי. כדי שיהיה משהו שיאכלס את בתי הגלגלים המוגדלים, מנסורי מציעה גלגלים קטנים, בקוטר 21 אינץ', או גלגלים גדולים, בקוטר 23 אינץ'.

סדנת מנסורי עושה מרצדס G קלאס. שינויי מרכב, שיפורי מנוע וגלגלים גדולים. צילום: מנסורי

סדנת מנסורי עושה מרצדס G קלאס. שינויי מרכב, שיפורי מנוע וגלגלים גדולים. צילום: מנסורי

כדי שהעסק גם יסע כמו שצריך, מנסורי מציעה קיט שיפור מקיף למדי, שכולל הרבה מעבר לצ'יפ ואגזוז חדש: בG-  קלאס 63 AMG ניתן לקבל בוכנות חדשות, מיסבים, קראנק מאוזן ומשופר וראשי מנוע שעברו החלקה. כן, וגם ניהול מנוע ואגזוז. ההספק המרבי: מ-544 כוחות סוס שמרניים ל-840 כוחות סוס.

המחיר? הבודיקיט מתחיל ב-18,900 יורו. והדגש הוא על "מתחיל". כל היתר כבר מוסיף עשרות אלפי יורו למחירו של ה-G  מנסורי. אצלנו מחירה של מרצדס G קלאס סטנדרטית מתחיל מכ-800 אלף שקלים.

Viewing all 1028 articles
Browse latest View live